• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye F2 Enter işlemi

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
merhaba, excel sayfasındaki birçok hücrede formül var. Bu sayfada çalıştırılacak bir makro ile formül sonucu içinde değer olan hücreye f2 enter işlemini yapmasını istiyorum.

Örneğin; sayfada 100 formül var ve bunların sadece 10 tanesinde değer varsa sadece bu 10 hücreye f2 enter yapması gerekiyor.

Herkese şimdiden teşekkürler.

meslan merhaba,

linkini verdiğiniz bölümü inceledim ama benim işime yaramadı. Orada farklı bir excel tablosundan bilgiyi almak için kullanılıyor. Benim istediğimi biraz daha açayım. Excel tablosunun birinci sayfasında bulunan bazı bilgiler 2.sayfada formül ile buraya getiriliyor. Fakat 1.sayfada ilgili yerde bilgi yoksa 2.sayfada onunla ilgili bölüm boş kalıyor. 2.sayfaya gelen bilgiye bağlı olarakta başka bir yerden bilgi getiriyor. Sorun burada başlıyor 2.sayfadaki formüllü her hücereye f2 enter yaptırabiliyorum ama buradaki formüllü hücre sayısı çok olduğu için bu işlem uzun sürüyor. Benim istediğim formüllü tüm hücreye değilde içinde değer olan hücrelere f2 enter yapmasıdır. Bu tabloyu gün içerisinde çok defa kullandığım için bu işlem çok zaman alıyor.

Merhaba,

Neden F2 Enter işlem yapma gereği duyuyorsunuz. Bunu açıklarsanız farklı yollarda bulunabilir. Formüller otomatik çalışmıyor mu ? Yada farklı birşeymi var.

ilginize teşekkür ederim, açıklamaya çalışayım,
2.sayfaya 1.sayfadan gelen bilgiye ait bilgi veya resim varsa bunu belirttiğim klasörden getirerek ilgili yere atıyor. 1.sayfada değişen bilgiye göre 2.sayfadaki bilgi otomatik değişiyor fakat, değişen bilgiye ait resimin buraya gelmesi için formüllü (içinde bilgi olan) yeri f2 enter yapmam gerekiyor. Benim amacım bu işi otomatik olarak veya buton ile sadece bilgi olan hücreye yaptırmak.

Anladığım kadarıyla sorunuzla ilgli kod yazmak gerekiyor. Küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarsınız daha net bir cevap verebilirim.

Ömer merhaba,

Örnek tabloyu ve resimleri ekliyorum. Fotolar C klasörünün içinde olacak şekilde ayarlanmış durumda. Tabloyu oluştur butonuna tıkladığınızda Tablo sayfasındaki var olan resimler siliniyor ve Liste kısmındaki güncel bilgiye ait resimlerin gelmesi için her hücre f2 enter yapılıyor.

Benim istediğim Tablo sayfasında içinde bilgi olmayan hücreye f2 enter yapmaması.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub F2_ENTER()
    Dim HÜCRE As Range
    On Error GoTo Hata
    For Each HÜCRE In Cells.SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 23)
        If HÜCRE.Value <> " " Then
        HÜCRE.Select
        SendKeys "{F2}", True
        SendKeys "{ENTER}", True
        End If
    Next
Hata:
    If Err = 1004 Then Exit Sub
End Sub

Korhan Ayhan ilgin için sağol. Kodu denedim ama yine formül olan tüm hücreleri f2 enter yaptı. Sadece içinde bilgi veya değer olan hücreyi f2 enter yapmasını istiyorum.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

Korhan Ayhan çok teşekkür ediyorum oldu. Sorunum düzeldi çok ama çok teşekkür ederim.

Selamlar,
Benim EXCEL bilgim zayıf, ve bu F2 Enter olayında çok zamöan kaybediyorum. Şirketin Muhasebe tablolarını hazırlıyorum. Birçok hücrede BC002541252 gibi rakamlar yazıyor ve ben buların harflerini siliop rakamların hücrede kalmasını istiyorum. Ancak Ctrl+H ile harfleri sildiğimde hücre 5.63171E+11 şeklinde oluyor. Hücre tipinide Metin seçiyorum. Ve 1000 satır civarı tek tek F2+Enter demek zorunda kalıyorum.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Çok Teşekkürler.

=SAĞDAN(A1;10) şeklinde dener misiniz ?

NOT ; Verinin A1'de olduğu varsayılmıştır.

Benim excel bilgim zayıf kodları nasıl nereye yapıştıracağımı bile bilmiyorum. Şu an excel de veri tabanı oluşturmaktayım şirketlerin ad, adres, telefon, fax vs bilgilerini giriyorum. Formül yazmayı başardım ama her formülün aktif olması için çift tıklamam ya da f2 enter yapmam gerekiyor. Ama yaklaşık olarak 65.000 kere f2 enter yapmam gerektiğini hesapladım. Lütfen yardım edebilir misiniz? Örneğin I sütununda formüllerin hepsi tek sütunda alt alta.

Geri