• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye çoklu veri girişi

Excel Vers. ve Dili
2003
Hücreye çoklu veri girişi yaparak gerektiğinde bir tanesini seçmek istiyorum.teşekkürler şimdiden

sayın bisiren sorunuzu biraz daha açarmısınız yada örnek bir dosya ekleyebilirmisiniz?

Afedersiniz ama sormak durumunda hissettim kendimi.
Milyonlarca hücre varken neden tek hücreye birden fazla veri yerleştirmek istenir ki ?

Çözümü elbette InStr, Mid, Len vb.. fonksiyonlar ile var da meraktan sordum.

ilginize tşk ediyorum.Duruma göre 5 veriden birini seçeceğim.Bunların tamamını girerek istediğim veriyi nasıl seçebilirim.

Merhaba,

Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz daha çabuk yanıt alırsınız.

Yinede anladığım kadarıyla örnek vermek isterim. Eğer anladığım doğruysa aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp deneyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Row = 1 Then Exit Sub
Dizi = Split(Target.Offset(0, -1), Chr(10))
Target.Offset(0, 1) = Dizi(Target - 1)
GoTo Devam
Son:
Target.Offset(0, 1) = ""
Devam:
End Sub

Son düzenleme:
Sayın cem yılmaz ,

Anladığım kadarıyla bir hücreye birden fazla bilginin girilmesi öngörülüyor. Dolayısıyla sizin düşündüğünüz Veri Doğrulama - Liste özelliği sanırım olmaz.

Ama yine de örnek dosyayı görürsek belki başka çözümlerde üretilebilir.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim tek hücreye çoklu veri girişini araştırırken buldum zaten burayı ve hemen sormak istiyorum bende... tek hücreye çoklu veri girişi nasıl yapılır ? bilen varsa aktarırsa sevinirim. youtube da birkaç video izledim böyle birşey var, makrolarla kodlarla vs şimdiye kadar ilgilenmediğim için tam anlayamadım nasıl yapıldığını, bir de şunu merak ediyorum çoklu veri girişini yaptıktan sonra özet tablo oluşturursak o hücredeki değerleri nasıl yorumlayacak... Alt+enter veya && ile yapılan çoklu girişlerde özet tablo bu hücredeki verileri metin gibi görüyor bir işe yaramıyor...

Geri