• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye Bir Kereliğine Veri Girişi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan askm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Kolay gelsin.C sütununda veri girilince A sütununa otomatik sıra numarası verdiriyorum. Bunu sabitleme imkanı olur mu? Bir kere veri girilince numara bir üsteki numara+1 olsun sonra değişince işlem yapmasın.
A11 = 10 olsun.
C12 değişince numara A12=A11+1 (11) olsun. Tekrar gelip c12 değiştiğince A11+1 yapmasın.

Sayın askm
A sütunun yazı karakteri örneğin "Calibri" ise a sütunundaki hücreye sıra numarası verirken yazı karakterini de "Times New Roman" yaparsanız ve bu işlemleri de ilgili hücrenin yazı karakterine göre işlem yapmasını sağlarsanız, sorununuz çözülür sanırım.

A11 manuel giriş yapıp numara değiştiğinde A12 de otomatik 1 artıyor. Benim istediğim artmasın. Sıra numaralarında arada silinmeler mevcut. Silinmeleri manuel giriyorum. Örneğin 1-2-3 devam ediyor. 4 silinmiş. onun yerine 5 giriyorum.1-2-3-5-6 şeklinde devam ediyor. F2 enter yapınca tekrar 1-2-3-4-5 şekline dönmesin.Dolayısıyla font veya yazı karakteri ile ilgili değil.

Kolay gelsin.C sütununda veri girilince A sütununa otomatik sıra numarası verdiriyorum. Bunu sabitleme imkanı olur mu? Bir kere veri girilince numara bir üsteki numara+1 olsun sonra değişince işlem yapmasın.
A11 = 10 olsun.
C12 değişince numara A12=A11+1 (11) olsun. Tekrar gelip c12 değiştiğince A11+1 yapmasın.
Alıntı yaptığım yukardaki sorunuzda A sütununda manuel değişiklik yapıla bilineceğinden bahsetmiyor. Ona göre bir çözüm önermiştim.

Önerimin kodu aşağıda kolay gelsin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 Then
a = Target.Offset(0, -1).Font.Name
If a = "Calibri" Then
Range("A" & Target.Row).Value = Range("A" & Target.Row - 1) + 1
Range("A" & Target.Row).Font.Name = "Times New Roman"

End If
End If
End Sub

Son düzenleme:
Yukarıdaki kodda değişiklik yaptım.

Geri