Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Excelde sayılarım var ondalıklı sayılada sorun yaşıyorum. Hücrenin başına " ' " koyduğumda bu sorundan kurtuluyorum. Macroda bir kodla bunu hallede bilirmiyiz acaba.
Sorunuzu yanlıs anlamadıysam aşağıdaki kod ile Değerin başına ' işareti eklersiniz. Aşagıdaki kod A kolonu için Geçerlidir.
Kod:
Sub Tirnakla()
For x=2 to [a65536].End(3).Row
Cells(x,1).value="'" & Cells(x,1).value
Next
End Sub
Makro Hücredeki 9,9 yazan veriyi 9.9 a cevirmek için bölgesel ayarları False yapıyor . Bu makro virgülü noktaya çevirme olayının yapıyor. Fakat virgül noktaya dönüp 9.9 a cevirince işimi görecek zannetmiştim fakat olmadı. Önüne " ' " koyunca olunca işim oluyor . Fakat şimdi makro ile koyduğumuzda bölgesel ayarları ayırac nokta olmasına rağmen diğer bir hüçreye atmaya çalıştığımda entrasan bir şekilde virgüllü atıyor. ?
bi sorudaha var. CTRL F ile 9,9 sayısındakı virgülü nokta ile değiştirdiğimde hüçredeki 9,9 verisi tarıh formatına donuyor 9.Eylül yazıyor. 9.9 kalması için ne yapabiliriz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.