• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye 9 ile Başlayan sayısal veri girilemesin

Excel Vers. ve Dili
2007&2010
Merhaba örnek dosyada isteğimi anlatmaya çalıştım Kısacası ; İsteğim A kolonundaki gibi numaralar girilecek ancak ben hücreye 9 ile başlayan veri girilemesini istemiyorum. Girildiğinde uyarı versin. 9 ile başlayan sayısal veri girilemesin

koşullu biçimlendirmede olur arka planda kodda.Formül istemiyorum..

Ekli dosyalar

Merhaba,

A2:A20 aralığını fare ile seçin, daha sonra Veri / Veri Doğrulama menüsündün, İzin verilen bölümünden "özel"i seçerek formül bölümüne,

Kod:
=VE(ESAYIYSA(A2);SOLDAN(A2;1)<>"9")

yazın ve tamam ile işlemi bitirin.

Merhaba,

Veri Doğrulama ile yapabilirsiniz.

Sütunu Seçin
Veri Doğrulama

İzin Verilen --> Özel
Formül --> =SOLDAN(A1;1)<>"9"
Tamam

Çok Teşekkür Ederim. elinize sağlık.

buna bir ekleme yapmak istesem sadece 9 demiştim ancak şu şekilde güncellesem soruyu. 9 ile yada 0 ile başlayamaz veri. Yani başı 0 da olmayacak 9 da.

Sıfır ile başlayan sayı zaten olmaz ki. Yani eğer veri sayı olacaksa başına sıfır yazsanız bile sıfırı kabul etmez.

Ömer beyin önerdiği formülü aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
=VE(ESAYIYSA(A2);SOLDAN(A2;1)<>"0";SOLDAN(A2;1)<>"9")

Merhaba sıfır ile başlayan sayı olmaz biliyorum ancak alan text formatında ise yazılabilir. bazı sayılar mesela 0362587956 şeklinde yazılabilir. bunun önüne geçemem gerekli.

İlk mesajınızda girilecek verilerin "sayısal olma" şartını koyduğunuz için bilgi olarak yazmıştım. Sayısal şart aranmayacaksa eski formül ile doğru sonuçları alamazsınız. Formülü yeniden düzenlemek gerekir.

Tam olarak şartları yazarsanız ona göre yeniden düzenleme yapılabilir.

Geri