• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Hücrenin ilk karakterleri için koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Ekteki kitabın içerisinde de anlatmaya çalıştım. Hücrede rakam - tarih var. Ben sadece bu rakamların değerlendirilerek her sütun için koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum ancak aklıma bir çözüm gelmedi. Yardımlar için şimdiden çok sağolun.

Ekli dosyalar

Koşullu biçimlendirme derken, ne olduğunda nasıl bir biçimlendirme istiyorsunuz belirtmemişiniz.

Ben bir örnek hazırladım ekte, inceleyip kendinize göre uyarlayamaya çalışın....

(H sütunundaki hücrelerde 1 ile başlayan veriler bold+kırmızı, 2 ile başlayan veriler bold +mavi oluyor)

.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler hocam. Onu yazmayı unutmuşum. Renk ölçekleri olabilir mi? Bu sayılar zaman geçtikçe artacaklar. Renk ölçekleri olmayacaksa bu şekilde de yeterlidir. Çok sağolun tekrardan.

"Renk Ölçeği" nedir ??

Ben ne olduğunu bilmiyorum, siz ne olduğunu biliyorsanız onu uygulayın.... Önemli olan, koşullu biçimlendirmedeki formül !

.

Konu farklı ancak aynı dosyadaki ilk değerleri H6:R6 arasını S sütununa nasıl toplatabilirim.

S6 hücresine yazılacak formül;

Kod:
=SUMPRODUCT(--(LEFT(H6:R6;1)))

Türkçe Excel için, SUMPRODUCT >>> Topla.Çarpım
LEFT >>> Soldan

.

Peki formüldeki tire (--) açıklayabilir misiniz hocam.

Veriyi nümerik yapmak için kullandım, isterseniz -- yerine +0 kullanabilirsiniz.

.

Çok sağolun hocam. Çok teşekkürler.

Geri