• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrenin içinden / Montaj:.... / kısmını başka bir hücreye yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

Forumda 15'e yakın konu inceledim. Fakat konulardaki formülleri bir türlü kendi dosyama uygulayamadım.

Örneğin A1, A2 ve A3 hücrelerinde:
/ Motor kodu:M52 B(20 6 S3) Vanos / Motor kodu:M50 / Montaj:Sağ /
/ Motor kodu:M52 / Montaj:Üst / Kod: B20 / Montaj:Sağ /
/ Motor kodu:E 18 NV / Montaj:Arka aks / Yapi türü:Kombi /

Montaj:.....'dan ilk " / " işaretine kadar olan kısmı başka bir hücreye almak istiyorum. Yani B1, B2 ve B3 hücrelerindeki sonuçlar:
Montaj:Sağ
Montaj:Üst / Montaj:Sağ
Montaj:Arka aks

Kısaca her hücredeki " / Montaj:* / " kısımlarını başka bir hücreye almam gerekli. Taksim işaretli ya da işaretsiz farketmez.

Yardımcı olabilecek hocalara teşekkürler ve saygılar

dosyanın tümünü göndermeniz gerekmez, küçük bir parçası da olur.

Merhaba

B1 hücreye yazarak deneyiniz.
Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("montaj";A1;1);MBUL("/";A1;MBUL("montaj";A1;1))-MBUL("montaj";A1;1))

Ya da
Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("montaj";A1;1);MBUL("/";A1;MBUL("montaj";A1;1))-MBUL("montaj";A1;1)+1)&EĞERHATA(PARÇAAL(A1;D1;MBUL("/";A1;MBUL("montaj";A1;1))-MBUL("montaj";A1;1));"")

b1 hücresine kopyalayıp aşağıya çekiniz..ancak bir hücrede en fazla iki defa "montaj" kelimesi geçerse işlem yapıcaktır..üçüncü bir "montaj" kelimesi için işlem yapmıcaktır..

=PARÇAAL(A1;MBUL("Montaj";A1;1);MBUL("/";A1;MBUL("Montaj";A1;1)+1)-MBUL("Montaj";A1;1))&" "&EĞER(EHATALIYSA(MBUL("Montaj";A1;MBUL("Montaj";A1;1)+1));"";PARÇAAL(A1;MBUL("Montaj";A1;MBUL("Montaj";A1;1)+1);MBUL("/";A1;MBUL("Montaj";A1;MBUL("Montaj";A1;1)+1))-MBUL("Montaj";A1;MBUL("Montaj";A1;1)+1)))

Son düzenleme:
Sadece 1 kez montaj geçen hücrelerde formül çalışıyor

Merhaba,

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Formülleriniz 1 kez montaj kelimesi geçen hücreler için çalışıyor. Fakat 2 kez geçen hücrelerde sadece ilk montaj:* bölümünü alıyor sadece.
Örnek dosyayı eklemeyi unutmuşum, kusura bakmayın. Kısa bir örnek ekliyorum.

Ekli dosyalar

üstad yukarıdaki mesajda formülün 2 satırında geçen 3 üncü "montaj" kelimesi ayrık şekilde..düzeltme yapsamda düzelmiyo....formülü hücreye kopyaladıktan sonra o boşluğu silip formülü o şekilde dener misiniz?

Üstad sağolasın aynen dediğin gibi. Aradaki boşluğu silince düzgün şekilde çalıştı formül. Elinize bilginize sağlık. Çok teşekkür ederim.

Merhaba

Önceki mesajımda, dosya üzerinde yardımcı sütun kullanmıştım, formülü revize etmeden göndermişim.

Bunu deneyiniz.
Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL("montaj";A1;1);MBUL("/";A1;MBUL("montaj";A1;1))-MBUL("montaj";A1;1)+1)&EĞERHATA(PARÇAAL(A1;MBUL("montaj";A1;MBUL("montaj";A1;1)+1);MBUL("/";A1;MBUL("montaj";A1;MBUL("montaj";A1;1)+1))-MBUL("montaj";A1;1));"")

Teşekkür ederim, elinize sağlık.

Geri