• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelerin yazdıkça genişlemesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Örnek olarak excelde sayfa 1 de a3 hücresinde yazdığımız yazıların uzunluğuna göre sayfa2 deki b4 hücresinin uzunluğuna göre genişlemesi ve kısa olması nasıl yapılabilir. Bununla ilgili herhangi bir kod var mıdır veya başka bir yöntem?
Forumda arama yaptım ancak bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

sayın jeoferkan ilginiz için sağolun. Forumda sayfa içerisinde genişletme-daraltmaya ilişkin olarak kodlar buldum. Ancak benim yapmak istediğim dediğim gibi; sayfa1 de a3 hücresine yazdıklarıma göre sayfa2 deki b5 hücresi otomatik olarak genişletme-daraltma olması. Yani başka bir sayfadaki hücrelerin verilere göre daralıp-genişlemesi. Umarım anlatabilmişimdir :)

Örnek bir dosyayı paylaşırsanız daha iyi olur. Altın üye olmadığınızdan buraya yükleyemezsiniz, başka herhangi bir siteye yükleyip linkini buraya ekleyebilirsiniz.

Sayın shaqzilla
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Columns("A:C").EntireColumn.AutoFit
End Sub
bu kodu sayfa2 nin kod bölümüne yapıştırın ve sayfa 2 de herhangi bir hücreden sayfa1 deki herhangi bir hücreyi çağırın yani sayfa2 A2 hücresine =Sayfa1!A2 yazın ve genişlediğini göreceksiniz ama A2 hücresinde ki değer kısalır veya uzarsa sayfa2 deki değer anca tekrar seçilir yada işaretlenirse çalışıyor. Umarım işinizi görür...
Not: Sadece A sütunu ce C sütunu arasında çalışır eğer tüm sütunlarda çalışmasını istiyor iseniz
Kod:
Columns("A:C").EntireColumn.AutoFit
kısmında ki "A:C" kısmını düzenleyebilirsiniz

Geri