• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelerin içindeki değere göre sayıları sıralama

Excel Vers. ve Dili
2010
A1 = 2
A2 = 5
A3 = 4

Hücre içindeki bu değerleri karşılaştırıp 2<4<5 gibi bir değerlendirme yapsın istiyorum. Bu mümkün müdür acaba?

Normal sıralama özelliği işinize yaramıyor mu?

Sanırım tam olarak anlatamamışım o yüzden yeniden yazmaya çalışacağım.

Elimizde iki sınır değer var. min A1 =112 hücresi max A3= 225 hücresi ve girilen verilere göre sürekli değişen A2 = 156 hücresi var. işlem sonucuna göre A2 hücresi A1 ve A3 hücreleri arasındadır gibi bir yapsın istiyorum. Ama değil ise limit değerler dışındadır desin istiyorum. Bu arada limit değerlerim de başka verilere bağlı olarak değişmekte.

Aşağıdaki formül olur mu?

Kod:
=EĞER(VE(A2<=A3;A2>=A1);"sınır değerleri arasında";"sınır değerler dışında")

Eğer mutlaka sınır değerler arasında olması gerekiyorsa yani A1 veya A3'e eşit olduğunda da sınır değerler dışında kabul edilecekse formül şöyle olur:

Kod:
=EĞER(VE(A2<A3;A2>A1);"sınır değerleri arasında";"sınır değerler dışında")

Ellerinize sağlık, teşekkür ediyorum ancak bir sorunum daha var. A1 ve A3 teki sınır değerlerim de değişiyorsa ne yapmalıyım. Yani A1 bir işlemde maksimum ise başka bir işlemde minimum ise nasıl bir formül kullanmalıyım? Ben bir şeyler yazmayı denedim ama formülde hata oluştu.

=EĞER(VE(A2<=MAK(A3:A1);C115>=MİN(A3:A1);"sınır değerler arasında";"sınır değerler dışında") --> böyle bir şeyler denedim ama hata veriyor..

Son düzenleme:
Geri