Merhaba arkadaşlar,
Yeni üye oldum, öncelikle merhabalar.
Daha önce excel ile hiç bir işim olmadığı için bilgisizim. Ama zamanla sanırım bişeyler öğreneceğim. 1-2 ihtiyacım var, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yukarıdan aşağıya;
Yetkili adı,
firma ismi,
adres,
vs vs,
vs vs,
telefon,
fax,
web sitesi,
email adresi
şeklinde kayıtlar var.
Yapmak istediğim biraz karmaşık, yeniden düzenlemem gerekli.
Bu verileri Outlook a contact bilgisi olarak girmeliyim. Bu sebeple CSV gibi bir formata dönüştürmeliyim.
Ama öncesinde bunları düzenlemeli ve ayırmalıyım. Anlayabildiğim kadarı ile macrolar ile bu işlem yapılabiliyor.
1 firma için için olan bilgi bazen 8 bazen 7 bazen de 9 satır. Aralarda 3-5-8 satır boşluklar var. Ama firma bilgisinde en altta hep email adresi var.
Macro ile boş satırları silebiliyorum. Ancak en sonunda yatay olarak sıralamam gerekeceği için boş satırları tamamen silmek işimi çözmüyor.
Yapılması gereken şey şu.
Alt alta email adresinden sonraki boş satırlar silinmeli.
Satırlarda "Phone:" , "Tel:" yada "Fax:" gibi kelimeler çıkartılmalı (varsa).
Sonrada herbiri birer satır olacak şekilde yatay olarak hizalanmalı.
Sizler için basit olabilir ancak, benim düzeyimde excel kullanıcısı için bu ölüm. Bu konuda yardımcı olmanız mümkün mü ?
Ya da ben ne yapmalıyım ? Nasıl yapabilirim ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni üye oldum, öncelikle merhabalar.
Daha önce excel ile hiç bir işim olmadığı için bilgisizim. Ama zamanla sanırım bişeyler öğreneceğim. 1-2 ihtiyacım var, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yukarıdan aşağıya;
Yetkili adı,
firma ismi,
adres,
vs vs,
vs vs,
telefon,
fax,
web sitesi,
email adresi
şeklinde kayıtlar var.
Yapmak istediğim biraz karmaşık, yeniden düzenlemem gerekli.
Bu verileri Outlook a contact bilgisi olarak girmeliyim. Bu sebeple CSV gibi bir formata dönüştürmeliyim.
Ama öncesinde bunları düzenlemeli ve ayırmalıyım. Anlayabildiğim kadarı ile macrolar ile bu işlem yapılabiliyor.
1 firma için için olan bilgi bazen 8 bazen 7 bazen de 9 satır. Aralarda 3-5-8 satır boşluklar var. Ama firma bilgisinde en altta hep email adresi var.
Macro ile boş satırları silebiliyorum. Ancak en sonunda yatay olarak sıralamam gerekeceği için boş satırları tamamen silmek işimi çözmüyor.
Yapılması gereken şey şu.
Alt alta email adresinden sonraki boş satırlar silinmeli.
Satırlarda "Phone:" , "Tel:" yada "Fax:" gibi kelimeler çıkartılmalı (varsa).
Sonrada herbiri birer satır olacak şekilde yatay olarak hizalanmalı.
Sizler için basit olabilir ancak, benim düzeyimde excel kullanıcısı için bu ölüm. Bu konuda yardımcı olmanız mümkün mü ?
Ya da ben ne yapmalıyım ? Nasıl yapabilirim ?
Şimdiden teşekkür ederim.