• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreleri Eşitleme Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan extaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
exel 2010 64 bit TR
Herkese merhabalar ve iyi forumlar dilerim

arkdaşlar 40.000 kişilik bir liste var elimde A stunundaki Rakamlar ile B stunundaki Aynı rakamların karşı karşıya gelmesini sağlmak istiyorum bu arada olmayan rakamların da kalması laazım silinmeden ekte örneği mevcut zaten ben bunu elle satır ekle diye diye yapmaya çalışarak her halde 20 gün boyunca yaparım zannediyorum bunun kolay yolu yokmudur.

düzenlemey çalıştığım stunları farklı bir exelde size sunuyorum bu dosyayı düzenlemede yardımcı olabilecek arkdaşlara şimiden teşekkürler.

iyi forumlar

dosya indirme linki

http://s2.dosya.tc/server24/Ri1qLx/_rnek.rar.html

Ekli dosyalar

.
G2 hücresine;

Kod:
=IFERROR(VLOOKUP(F2;$A$2:$A$19829;1;0);"")

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(F2;$A$2:$A$19829;1;0);"")

yazıp aşağıya doğru kopyalayın.

.

üstad bu kodları nereye kopyalacağım yardımcı olurmusunuz ?

özür dilerim sorunum çözüldü teşekkür ederim üstadım türkçesini yazmak yeterliymiş allah senden razı olsun

tesekkur ederım ustad valla sen olmasan hayatta olmayacaktı bu ıs ne dıyeyım daha bılmedım

bu arada K ve L stunlarında da degerler var onları sıldım bilginiz olsun

Ekli dosyalar

yurttas baskan konuya bakacakmısın ? düzenleme şansın olur ise 2. gönderdiğim linkteki b stununu komple ilk mesajda yazdığım gibş değişebilirsek duacın olurum tekrar teşekkürler

yurttas baskan konuya bakacakmısın ? düzenleme şansın olur ise 2. gönderdiğim linkteki b stununu komple ilk mesajda yazdığım gibş değişebilirsek duacın olurum tekrar teşekkürler

.

Ne nereye yazılacak, anlayabilmiş değilim.

.

.

Ne nereye yazılacak, anlayabilmiş değilim.

.

ozur dilerim karısık olmus sımdı ustad bızım problemımız sana gondermıs oldugum ıkıncı dosyada bulunan B stunundaki rakamların G stununda bulunan rakamlara karışılık gelmesinden ibaret arada olmayan rakamlarda senın formulunde oldugu gıbı bos gececek baska bır sorunum yok yardımcı olmanı beklıyorum

tesekkur ederım ustad valla sen olmasan hayatta olmayacaktı bu ıs ne dıyeyım daha bılmedım

bu arada K ve L stunlarında da degerler var onları sıldım bilginiz olsun

.

Kusura bakmayın ama, bir soru bu kadar mı kötü sorulur?

Anladığım kadarı ile, Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

sevgili yurttaş

paylaşmış olduğunuz dosya için tesekkuru borc bılırım fakat ıstemıs oldugum sey bu degıl ben anlatamıyor olabılırım haklısınız ama kırıcıda olmamak lazım dıye dusunuyorum ama yınede tesekkur ederım

üstadım sıkıntımız sudur ki hucreler arasında bir kayma mevcut bunu duzenlemeyı manuel yolla satır ekle dıyerek cozmeye calısıyoruz vede bu olacak gıbı gorunmuyor.

sızın son duzenlemenızde ıse arada karsılıgı olmayan rakamlar ve dolayısıyla ısımler anında sılınıyor yada yanlıs eslesmeye maruz kalıyor.

ılk verdıgınız formul ısıme yarıyordu fakat bu seferde dogrulama satırı yanı karsılık gelmesı gereken stun en solda degılde en sagda kalmıs oluyordu buda ısımızı gormuyor. ılk methodunuz dogrudur fakat bulundugu stun yanlıs

ektekı resım bıraz daha acıklayıcı olur umarım

selam ve saygılarımla

tekrar tesekkurler

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    96.1 KB · Görüntüleme: 5
sevgili yurttaş

paylaşmış olduğunuz dosya için tesekkuru borc bılırım fakat ıstemıs oldugum sey bu degıl ben anlatamıyor olabılırım haklısınız ama kırıcıda olmamak lazım dıye dusunuyorum ama yınede tesekkur ederım

üstadım sıkıntımız sudur ki hucreler arasında bir kayma mevcut bunu duzenlemeyı manuel yolla satır ekle dıyerek cozmeye calısıyoruz vede bu olacak gıbı gorunmuyor.

sızın son duzenlemenızde ıse arada karsılıgı olmayan rakamlar ve dolayısıyla ısımler anında sılınıyor yada yanlıs eslesmeye maruz kalıyor.

ılk verdıgınız formul ısıme yarıyordu fakat bu seferde dogrulama satırı yanı karsılık gelmesı gereken stun en solda degılde en sagda kalmıs oluyordu buda ısımızı gormuyor. ılk methodunuz dogrudur fakat bulundugu stun yanlıs

ektekı resım bıraz daha acıklayıcı olur umarım

selam ve saygılarımla

tekrar tesekkurler

.

Ben sizi kırmak için bunları söylemiyorum.

Ben anlayamadığımı da söylüyorum.

Burada ya siz soruyu soramıyorsunuz? Veya benim anlama yeteneğim zayıf.

Başka bir durum olabilir mi?

Her neyse dosyanız ekte. Umarım bu kez doğru anlamışımdır.

.

Ekli dosyalar

zannımca ben anlatamıyorum ozur dılerım gercekten ama bunu nasıl anlatacagımı ınanın bende bılemıyorum.

sımdı resımdekı gorecegınız gıbı o bosluklarda aslında baska kısıler var yanı karısıkları var aslında sızın yaptıgınız ıse o kısılerı yok saymak gıbı bır sey oluyor ve lıste kayıyor o nedenle sureklı lıstenın sonu hatalı gelıyor lıstede 1 den 149 a kadar olan kısım dogru sonrası degısıyor aslında kolay bır formul ama ben beceremedıgım ıcın yardımınızı rıca edıyorum bu arada yıne hatalı gelıyor neyse sızıde yordum hakkınızı helal edın

tekrar saygılarımla

.

Ben hiç bir kayma görmüyorum. Kayma dedğiniz 149. satır mı? 149. Numara mı?

Kişilere de sırasıyla numara verilecek mi?

O zaman onlardan şimdiye kadar söz etmediniz ve neden gizlediniz?

Daha doğrusu ne yapmak istiyorsunuzun hikayesini anlatın.

.

yurttas hıcam vıdeo cektım sımdı umarım bu kez anlatabılırım sıkıntımı

şimdi videoda görüldüğü üzere satır eklenen stun ile birde sabit kalan bir stun var bu iki stundaki benzer rakamlar karşı karşıya gelecek

diğer stunda yanı sabit kalan stunda eşleşmeyen rakamlar boşluğa denk gelecek

yapmaya çalıştığım şey aslında tamamıyla bu

sürekli satır eklenen stun başka bir exel tablosu aslında listenin aynısı tek sorun o listede olmayan isimlerin olmayışı

umarım bu kez olmuştur

yardımlarınız ıcın tekrar tesekkurler

Ekli dosyalar

yurttas kardesım senı cok yordum haklısın kızıyorsun belkı de bu kez yıne olmadı ıstersen ben sana dosyanın orjınalını maıl atayım sen ona bak. bu kez de numraya karsılık gelen ısımler tutmadı ve 85000 kısı olması gerekırke benım sana gonderdıgım dosyadan kaynaklı olarak kısı sayısı 36 bınde kalmıs ve uyusmazlık olmus bunun nasıl duzenleyecegımı bır ogrensem yemınle yazacam her yere :)

yurttas kardesım senı cok yordum haklısın kızıyorsun belkı de bu kez yıne olmadı ıstersen ben sana dosyanın orjınalını maıl atayım sen ona bak. bu kez de numraya karsılık gelen ısımler tutmadı ve 85000 kısı olması gerekırke benım sana gonderdıgım dosyadan kaynaklı olarak kısı sayısı 36 bınde kalmıs ve uyusmazlık olmus bunun nasıl duzenleyecegımı bır ogrensem yemınle yazacam her yere :)

.

Ben yorulmam da kızmam da... Çözülemeyecek birşey göremiyorum. Ama bir yerde aksilik var herhalde...

Kusura bakmayın. Mailimi veremiyorum.

Şimdi adım adım gidelim.

Numaralar tutmuş mu? Bunlar tutmuşsa isimleri de uyarlayabilirim.

Yok tamamen olmamış derseniz, verilerin uzunluğu hiç önemli değil.

Buraya daha kısa ve dosyanıza tam uygun bir örneği ekleyin.

Bir sayfada, mevcut durumu, diğer bir sayfada da olması gereken durumu manuel olarak gösterin.

.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri