• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelere otomatik olarak dolgu ekleme

Elimde 5.000 kişinin isim listesi olan bir excel tablom var. Aynı zamanda bu isimlere ait 5.000 adet jpg formatında resmim var. İsimlerin bulunduğu hücreye açıklama ekleyerek ve eklediğim açıklamaya da dolgu efekti olarak da resim dosyasını gösterek, hücreye açıklama olarak fotoğraf ekliyorum. Böylece makro ile uğraşmadan ve resim dosyalarını sabit diskte tutmak zorunda olmadan, isimlere fotoğraf eklemiş oluyorum. Ancak 5.000 kişi için bu işlem çok uzun ve sıkıcı hale geliyor. Hücrede yazan isim değeri ile jpg dosya ismini aynı tutarsam ve bunları birbirlerine eşleyip, açıklama dolgu rengini otomatik olarak 5.000 hücreye her kişinin fotoğrafını ekleyebilir miyim? Örnekleri verilen, daha önce açılmış konularda excel dosyaları zip formatında olduğundan, firmamızda bulunan filitrelemeden dolayı, zip,rar,exe v.b. uzantılı dosyaları download edemediğimden dolayı açamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler.

Selamlar,

Konuyla ilgili örnek dosya eklermisiniz.

Selamlar,

Sanırım örnek dosyanızı ekleyemediniz.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Resim dosyaları ile personel isimleri aynı oldu sürece problem çıkarmadan çalışacaktır.

Kod içindeki dosya yolunu C:\Belgelerim\Resimlerim kendinize göre değiştirmeyi unutmayın.

Selamlar,

Resim dosyaları ile personel isimleri aynı oldu sürece problem çıkarmadan çalışacaktır.

Kod içindeki dosya yolunu C:\Belgelerim\Resimlerim kendinize göre değiştirmeyi unutmayın.

Sayın COST_CONTROL;

Exe,rar,zip dosyalarını indiremediğimi ve açamadığımı belirtmiştim, lütfen xls olarak ekler misiniz.

Selamlar,

Not: 5.000 adet resim eklediğinizde dosyanızın boyutu oldukça büyüyecektir.

Son düzenleme:
Sayın COST_CONTROL;
Ekleme işlemi sonunda resmi bulanamayan kişi adlarını listeleyebilir miyiz ? İsmi yanlış yazılmış olan olabilir yada resmi ilgili dizin de olmayabilir. Güncelleme işlemi sonuda bir pencereye resmi eklenemeyenler diye listelesin.
Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Merhaba
konuyu ben açmıştım ama dosyayı kaybettim nasıl alabilirim tekrar :)

Yapılmak isteneni tekrar yazıyorum, belki kod kısaca yeniden yazılabilir

"C:\foto\" yolunda kişilerin isimleri göre adlandırılmış resimler var örnek "ali.jpg" gibi.
a sütuna isimleri yazacağım. Ekle butonuna bastığımda a sütününda isimleri olan kişilerin hücre açıklamasına kişinin fotoğrafı dolgu olarak gelecek. Fotoğrafı olmayanların isimleri "g" sütununa listelenecek

Önemli olan açıklama penceresi standart boyutta olacak

Merhaba;
Ekteki dosyayı indiremiyorum. Tekrar güncellermisiniz.
Kolay gelsin.

bu makro bana da laxım fakat dosyayı ve makro yu acmıyo yardımcı olursanız sevınırım

BENIMDE BOYLE BIR PROBLEMIM VAR.bı katalog hazırlıyorum ortalama 5000 kalem resmım var hepsını kataloga koyacam fakat bunları tek tek yapmak halı ıle zor ve ugraslı bır ıs kodlarla resımlerın adları aynı bunları belırttıgım hucreye atmak derdındeyım resımlerın boyutları da bırı buyuk bırı kucuk yanı resımlerı atarken bu boyutta atsın gıbı bı sansımız var ıse cok ıyı olacak bana yardımcı olurmusunuz.

Geri