• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrelere makro ile formul girme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gezgin64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

gezgin64

Misafir
Yaptığım bir çalışmada sayfalardaki analiz amacıyla hücrelere girdiğim fonksiyonlarla firma, yıllık, aylık olarak analizler yapmaktadır. Ancak formüller nedeniyle dosyanın kayıt işlemlerinde yavaşlama olmaktadır.

Bu nedenle sayfalardaki fonksiyonlara ait formulleri sayfa görüntülendiği zaman hücrelere makro yardımıyla eklemek, formda görüntüledikten sonra da sayfadan silinmesini istiyorum.

Yukarıdaki konudaki açıklamamı örnek dosyada da belirttim. Bu konuda yardımcı olacaklar şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam ;

Ekli mesajda ilk user formdaki butona tıkladıgında bir hücre için formül girişi var.

Bunu baz alıp geliştirebilirsin. Takıldığın yer olursa sora bilirsin.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
benim proplemim, Sayfa2 için; D2-D60 arasındaki
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!C:C");B2;DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!G:G")))
eklediğimde
Kod:
=SUMPRODUCT(SUMIF(INDIRECT(" [COLOR="SeaGreen"]'"&SAYFA1&"'!C:C"),B2,INDIRECT("'"&SAYFA1&"'!G:G")))[/COLOR]
(formül sonundaki Yeşil kısma dikkat) haline gelerek formul olma özelliğini kaybetmesi, sebebi de [ "'" ] işaretleri içindeki [ ' ] işaretinden kaynaklanması.

diğer sorunda D2 hücresine girilen formulun D60 hücresine kadar birbirine takip etmemesi. örneğin

D2 için; =TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!C:C");B2;DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!G:G")))

D3 için;=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!C:C");B3;DOLAYLI("'"&SAYFA1&"'!G:G")))

şeklinde olması gerkiyor. Makro ile girişte formuldeki B2 nin bir sonraki hücre için B3 şeklinde artmaması.

Geri