- Excel Vers. ve Dili
- 2010 türkçe
Merhabalar.. Benim yapmak istediğim şu: Öğrencilere ders programı yapmak istiyorum excel de. Bunu yaparken de öğrencilerin uygun olduğu saatlere dersleri otomatik dağıtmak istiyorum. Her derse de kendime göre değişebilir ağırlıklar vererek bunu yapmak istiyorum. Örneğin öğrencinin uygun olduğu hücre sayısı 40 olsun.. Derslerin ağırlıkları da (10 üzerinden) Türkçe için 8, Matematik için 8, Tarih için 5, Coğrafya için 5, Felsefe için 2 olsun... Yapmış olduğum denklemde ağırlıkların toplamını aldım, öğrencinin boş saatinin toplamını aldım ve şöyle bir formül yazdım: Dağıtılacak hücre sayısı * Ders ağırlığı / Ağırlık Toplamı.
Fakat bu formülde dağıtılacak hücre sayısı, Derslerin ağırlıkları ve Ağırlık toplamı DEĞİŞKEN bir yapıya sahip.
Takıldığım nokta ise formül sonuçları küsürlü çıkıyor ve yuvarlama yaptığım zaman ya fazla yada eksik çıkıyor...
Ekli dosyayı incelediğinizde sıkıntımı daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Beni bu sıkıntıdan kurtarabilirmisiniz??
Şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Fakat bu formülde dağıtılacak hücre sayısı, Derslerin ağırlıkları ve Ağırlık toplamı DEĞİŞKEN bir yapıya sahip.
Takıldığım nokta ise formül sonuçları küsürlü çıkıyor ve yuvarlama yaptığım zaman ya fazla yada eksik çıkıyor...
Ekli dosyayı incelediğinizde sıkıntımı daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Beni bu sıkıntıdan kurtarabilirmisiniz??
Şimdiden çok teşekkür ediyorum...