• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrelerdeki verileri diğer hücreye aktarma

Excel Vers. ve Dili
excell
Merhaba, mesai kartı hazırlamak için bir formül deniyorum. Ekteki örneğin üzerinden anlatmak gerekirse sağ tarafta çalışma verileri sol tarafta ise bu verilerin aktarılacağı bir puantaj kartı bulunmakta. sağ tarafta aynı gün içerisindeki çalışmaların toplamını sol tarafta o güne ait hücreye toplayarak aktarmasını istiyorum.Ekteki formülde sadece mesai toplamı diye adlandırdığımız hücredeki veriler ile işlem yapılıyor aslında bu formül çalışıyor fakat işime yaramayan kısım şu ki sağ taraftaki veri değişken, yani her ay sağ taraftaki kısmı siliyorum ve kopyala yapıştır ile yeni veriyi yapıştırıyorum,örnekte 19. satırda biten veri başka bir ay 30. satırda bittiği zaman hata veriyor.

Umarım anlatabilmşimdir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İkinci bir husus formülün çalışması için sol tarafta boş olan günlerde 0:00:00 yazması gerekiyor. Bunu da yok etmenin bir yolu varmıdır? Mesela eğer F9 hücresi = 0:00:00 ise F9 hücresini boş göster gibi.

merhaba,

eki inceleyiniz..

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Öncelikle emeklerinize sağlık , kusurusuz bir çalışma olmuş. Buna ilaveten ekteki örnektede detaylı olarak açıkladığım değişikliği yapmak istiyorum. İlk sekmeye yaptıştırdığım değişkendeki verilerin alttaki sekmelerde bulunan tablolara yerleşmesi için nasıl bir yol izleyebilirim.

Ekli dosyalar

merhaba,

eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Not: Her defasında yeni bir şeyler ekleyip soracaksanız , bence orijinal dosyanızı bir defada gönderin ve tüm sorularınızı sorun.. Değişiklik yaparken de formüller nereleri etkiliyor dikkat ederseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Hocam dosyayı inceledim, tam bahsettiğim şekilde olmuş tekrar yeni birşey sormama gerek kalmayacak yazdığınız formülün mantığını anladım bundan sonrasını kendim devam edebilirim. İlgiliniz için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

Geri