• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrelerdeki karakter sayılarını toplamak

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhaba, ekli dosyada ayrıntılı olarak örneği ve sorumu yazdım. Forumda ve birkaç başka kaynaktan araştırma yaptım ancak karakter sayıları ile ilgili =UZUNLUK() formülü kullanılmış çoğunlukla. Bu formül sanırım işime yaramıyor ya da ben kullanamadım. Çünkü bende her hücrede sadece 1 karakter (nadiren de 2 karakter) var ve bunların bazılarının adet bazında toplamını almak istiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

İsmail.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK(E3:AH3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(E3:AH3;"*";"")))

Korhan Bey çok teşekkür ederim. İstediğim tam olarak buydu. Yalnız birşey rica edeceğim sizden, bir sakıncası yoksa; yazdığınız formülün açıklaması nedir? Yani dediğim gibi araştırdım (ama işin doğrusu arama yaptığım yerlere sormadım) ancak böyle bir formül bulamadım. Şimdi topla.çarpım ile başlamışsınız. Formüllerin tek tek anlamlarını bulsam da bu şekilde nasıl ve neden birleşti onu anlamadım. Yani şu an o formülü okumaya çalışıyorum, ama benim için "£#asdf6½#[$tgıw87rjıjıowr" ne ifade ediyorsa şu an bu formül de onu ifade ediyor. Yani işin aslı formülün mantığını anlamak istiyorum. Yoksa kopyala yapıştır yaparak işimi hallettim.

İlginiz ve yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Merhaba,

İsmail bey elimden geldiğince açıklamaya çalışayım...

TOPLA.ÇARPIM dizi mantığı ile çalışan bir fonksiyondur. Bu özelliğini kullanarak formülü CTRL+SHIFT+ENTER tuş kombinasyonu ile tamamlamamayı tercih ettim. Bu fonksiyonu kullanmadan da bahsettiğim tuş kombinasyonu ile sonuca gidebilirdik.

Arada kullandığım UZUNLUK(E3:AH3) fonksiyonu ile aralıktaki hücrelerin ham hallerinin uzunluklarını tespit ettim.

Son bölümdeki UZUNLUK(YERİNEKOY(E3:AH3;"*";"")) formül ile yine aynı aralıktaki hücrelerdeki yıldız (*) karakteri yerine boşluk koyarak hücrelerin uzunluklarını tespit ettim. Uzunluk içinde kullanmış olduğum YERİNEKOY fonksiyonu bu işlemi yapmaktadır.

Daha sonra ham uzunluklardan yeni uzunluk birimlerini çıkartarak toplam yıldız(*) sayısına ulaştım.

Durum bundan ibarettir...

Geri