• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrelerde rakkam önündeki sıfır

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar
hücrelerdeki rakamdan önceki sıfır ile birlikte veriyi aktarmak için kodlarda ne gibi değişiklik yapmalıyız?
iyi çalışmalar

Merhaba,

Sorunuzu örnek dosya ile destekler misiniz?

Merhaba Necdet bey
ekteki dosyada x firması metin belgesindeki(txt dosyası) excel x dosyasının aktar sayfasına aktarırken txt dosyasındaki (metin belgesi) ilgili satırdaki rakkamların önündeki sıfır rakamının da aktarılmasını istiyorum ( bilhassa I1 hücresine gelen verinin) Ayrıca excel dosyasında sayfa1' kopyala yapıştırırken ve yeni excel kitabı oluştururken aynı şekilde rakam önündeki sıfırlar ile beraber işlem görmesini istiyorum mümkünse
iyi akşamlar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardımcı olabilecek arkadaş varmı?

B1:G1 aralığındaki rakamları virgülden önce 5 basamak, virgülden sonra 3 basamak olmak üzere biçimlendirir. bu tüm hücreler için standart değil ise tek tek biçimlendirme yapılabilir.
Kod:
Range("B1:G1").NumberFormat = "00000.000"

örnek:
123,14 -> 00123,140

1356,5 -> 01356,500

78786 -> 78786,000

Merhaba ilginize teşekkürler
Benim istediğim veri alınan hücredeki rakkamların önünde sıfır varsa onu alması degilse sıfır gelmesin bu mümkünmü?

Merhaba ilginize teşekkürler
Benim istediğim veri alınan hücredeki rakkamların önünde sıfır varsa onu alması degilse sıfır gelmesin bu mümkünmü?

Sorunda tutarsızlık var 3. mesajında sıfırları istemişsin 6. mesajında istememişsin

Mause sağklık tıkla hüreleri biçimlendir/sayı/metin'i genel yapın

Merhaba halit hocam bu sıralar forumda fazla gözükmüyorsunuz sıhhatiniz yerindedir inşallah hocam veriler txt dosyasından alıyor burdaki rakamların önünde sıfır varsa alsın istiyorum bilhassa I hücresine gelen verinin txt dosyasında parantez içerinde 01182442 sayısını olduğu gibi alması veriler değişken olduğu için bazende önünde sıfır olmaya biliyor sayaç seri numaraları için bu sıfır gerekiyor
excel dosyasında ilgili hücreler genel tanımlı
iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba halit hocam bu sıralar forumda fazla gözükmüyorsunuz sıhhatiniz yerindedir inşallah hocam veriler txt dosyasından alıyor burdaki rakamların önünde sıfır varsa alsın istiyorum bilhassa I hücresine gelen verinin txt dosyasında parantez içerinde 01182442 sayısını olduğu gibi alması veriler değişken olduğu için bazende önünde sıfır olmaya biliyor sayaç seri numaraları için bu sıfır gerekiyor
excel dosyasında ilgili hücreler genel tanımlı
iyi çalışmalar.

Yazılan kod zaten bu sıfırları alıyor bu sıfırları sizler görebilmeniz için veri alınacak hücrelerin sayı değerini metin olarak işaretlemeniz gerekiyor yoksa excel hücredeki ilk sayı karekterin sıfırlarını almaya izin vermez.

Halit bey
Rakamlarının önüne Shift+yukarı kesme işareti (') ile hallettim teşekkürler iyi çalışmalar

Geri