• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreler içindeki belirli kelimeleri sayma

Excel Vers. ve Dili
excel 365
Office 365
Merhaba,
forumda aradım ancak tek hücre içindeki verileri sayma ile ilgili birşeyler var.

Benim yapmak istediğim şu

Sayfa1 içerisinde a1:n20000 aralığındaki hücrelerde metinler var
Sayfa2 içerisinde a1:n20000
Sayfa3 içerisinde a1:n20000
sayfa8'e kadar aynı hücrelerde metinler mevcut

Yapmak istediğim
Sayfa9 içerisinde a1 hücresindeki metini bu 8 syafadaki metinler arasında aratıp aralığında aratıp b2 hücresine kaç tane olduğunu yazmak.

Konu basit biraz ama bilmeyince olmuyor :)
teşekkür ederim.

Merhaba,
Alan adı tamınlama yaparsanız daha kolay olacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&{"Sheet2"\"Sheet3"}&"'!A1:N2000");A1))

Merhaba,
Alan adı tamınlama yaparsanız daha kolay olacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&{"Sheet2"\"Sheet3"}&"'!A1:N2000");A1))

Yalnız açıklamayı kaçırdığım bir nokta var

a1 hücresindeki metin "bu bir örnek metindir"
aranılacak kelimde "örnek"
gibi yani tüm hücreyle eşleşmeyen bir kelime

bu formül bu şartlarda da kullanılabilir mi acaba ?

Merhaba,

Eğer sayfa adlarının sizdeki gibi ardışık bir düzeni varsa alternatif olarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'Sayfa"&SATIR(A1:A8)&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

Merhaba,

Eğer sayfa adlarının sizdeki gibi ardışık bir düzeni varsa alternatif olarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'Sayfa"&SATIR(A1:A8)&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

Ömer bey,
dosyayı ekleyemediğim için gönderememiştim, ebatı büyük olduğundan ekleyemiyormuşum.
bugün dosyadaki veriler biraz temizledim. sayfa sayısını 12 den 3 e düşürdüm ve sayfalardaki veri sayısı hücresini 10.000 satırdan daha aşşağılara çektim.

Bu şekilde dosyayı eke iliştirdim.
sayfaların sonunda ki, rapor sayfasında bulunan sarı renkli hücrelere sizden istediğim bu formülü yazmam gerekiyor. ancak tam başarılı olamadım.

umarım siz baktığınızda sorunu basitçe çözebileceksinizdir.

teşekkür ederim.
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayfalar 1 ile 12 arasındaysa, kırmızı işaretli 3 yerine 12 yazarsınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&SATIR($A$1:$A$[B][COLOR=red]3[/COLOR][/B])&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

Sayfalar 1 ile 12 arasındaysa, kırmızı işaretli 3 yerine 12 yazarsınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&SATIR($A$1:$A$[B][COLOR=red]3[/COLOR][/B])&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

("'"&SATIR($A$1:$A$3)
bu kısım
("'"&Sayfa($A$1:$A$3)
olabilir mi acaba?
çünkü sayfalar 1 den 12 ye kadar isimlendirilmiş.

Aynı şeyleri yazmışsınız.

Formülü verirken, açıklamasında yapmanız gerekeni yazmıştım.

Aynı şeyleri yazmışsınız.

Formülü verirken, açıklamasında yapmanız gerekeni yazmıştım.

Kusura bakmayın VURGU yapmamışım

("'"&SATIR($A$1:$A$3)
bu kısım
("'"&Sayfa($A$1:$A$3)
olabilir mi acaba?
çünkü sayfalar 1 den 12 ye kadar isimlendirilmiş.

#6 numaralı mesajda verdiğim formülü denediniz mi? Sayfalar örneğinizdeki gibi sadece numara değil mi?

Kod:

3 değil de 12 sayfanız varsa aşağıdaki gibi değiştirmeniz gerektiğini açıklamıştım.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&SATIR($A$1:$A$[COLOR=red][B]12[/B][/COLOR])&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

#6 numaralı mesajda verdiğim formülü denediniz mi? Sayfalar örneğinizdeki gibi sadece numara değil mi?

Kod:

3 değil de 12 sayfanız varsa aşağıdaki gibi değiştirmeniz gerektiğini açıklamıştım.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI("'"&SATIR($A$1:$A$[COLOR=red][B]12[/B][/COLOR])&"'!A1:N20000");"*"&A1&"*"))

.

henüz deneyemedim dışarıda olduğumdan dolayı, biraz işgüzarlık da yaptığım doğrudur.
teşekkür ederim Ömer bey,

Kod:

Kod:

.

Ömer Bey,
Çok Teşekkür ederim, istediğim gibi olmuş formül.
Elinize bilginize sağlık
iyi çalışmalar.

Geri