• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreler boş kalamaz !!!

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Ekteki dosyadaki yada çalışma sayfasının b2,b3,b7,b9,b12,b14,b17,b18,b21,b22 hücrelerinin hepsine veri girmeden B1 e veri girilemesin..

yada

b1,b2,b3,b7,b9,b12,b14,b17,b18,b21,b22 hücrelerinin hiçbiri boş bırakılamasın istiyorum,,

2 haftadır bunu yapabilecek bir kod bulamadım..

Kim yardımcı olabilir..

Ekli dosyalar

sizin talebiniz, değer girilmediği durumda belirttiğiniz hücrelere bağlantılı olan formüllü hücrelerin hata vermesi veya 0'a bölünme sorunu ise bunu "ehata" formülü ile çözebilirsiniz. Başka bir nedeni var ise ona göre hareket etmek gerekir.

Merhaba,

Bu tablodaki sarı hücrelere veri girişi yapılmadıgında formüllü hücreler hata veriyor ve bu raporu böyle gönderiyorlar bana bende sarı hücrelere muhakkak veri girişini mecburi yapmak istiyorum. Olay bu

Koşullu biçimlendirmede tüm satırın aynı renge dönüşmesi

Sayın Üstadlar,

Ekteki tabloda yapmak istediğim E sütunundaki koşullu biçimlendirmenin(Vadesinde öder) ayarladığım rengin tün satırda olmasını istiyorum.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba, dosyayı inceleyiniz.
Ayrıca, tablo uzun/geniş olduğu için ilk sütundaki isimleri görebilmek için tekrar tekrar yazdırılmış. O sütunları iptal ettim. Bölme dondurma seçeneğiyle rahat bir şekilde tabloyu takip edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Satır renklendirme

Çok teşekkür ederim sadeleştirmeniz harika olmuş, sizin düzelttiğiniz tabloda G sütununa kadar renkli olup geri kalan kısımlar normal şekilde görünebilirmi?
Ayrıca nasıl yapacağımı tarifde edebilirseniz çok iyi olacak öğrenmiş oluruz.

Bu renklendirme "koşullu biçimlendirme" ile yapıldı.
-Renklendirmenin olmasını istemediğiniz hücreleri seçin
-"Giriş-Koşullu biçimlendirme-Kuralları temizle-Seçili hücrelerden kuralları temizle" menüsünden koşulları kaldırmış olursunuz.

Üstad, hallettim son bir şey daha soracağım izninle renkleri değiştirmek istiyorum. son bir tarifine ihtiyacım var.
Selamlar

Rica ederim. Tablo senin, istediğini değitirebilirsin :)
üstte formül çubuğunun sol tarafında aktif hücrenin yazıldığı yere tıkla, çalışma tablomuza "tablo1" ismini vermiş durumdayız, onu seç.
Koşullu biçimlendirme möenüsünden "kuralları yönet" seçiminden istediğini yapabilirsin.
Selamlar.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu çalışmanızın ThisWorkbook bölümüne uygularsanız dosyayı kapatmaya çalıştığınızda eğer sarı renkli hücrelerden boş olan varsa size dosyayı kapatma izni vermez.

Sarı renkli hücreleri seçip AD kutusundan seçili hücrelere "Alan" adını verin. Aksi halde kod çalışmaz. AD kutusu ilk sütundaki "A" harfinin üstündeki beyaz bölümdür.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    If WorksheetFunction.CountA(Range("Alan")) <> Range("Alan").Cells.Count Then
        MsgBox "Sayfadaki sarı renkli hücreleri doldurun!", vbCritical
        Cancel = True
        Exit Sub
    End If
End Sub

Çok teşekkürler dosya kapatma konusu ok istediğim gibi, bir sorun kaldı asıl benim için o önemli;

b1,b2,b3,b7,b9,b12,b14,b17,b18,b21,b22

Bu hücreler boş geçilemesin bu hücrelerde her zaman bir rakam olmak zorunda olsun.. Bunu yapaamıyor muyuz ?

Merhaba,

Korhan Ayhan, son yazdıgıma cevap yazabilir misiniz acab, sorunumu çözersek çok minnettar olacagım.

Tşk

Geri