• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden harf ve sembol ayrıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan snx111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
"Sayfa1!$E$4:$E$5" sağdan soldan mbul denedim ama tam sonuca ulaşamadım,

Bu şekildeki tekhücredeki veriyi nasıl TEK FORMULLE OLMALI bu formata çevirebiliriz ?

tek hücrede "e4:e5" şeklinde ayrıca tek hücrede "e4" ve yine tek hücrede "e5" şeklinde 3 formul gerekli ; sorum budur.
Kod:
Sayfa1!$E$4:$E$5
Kod:
Sayfa1!$AXE$4:$E$5

Son düzenleme:
Doğru mu anladım bilmiyorum ama A1'de:

Kod:
Sayfa1!$E$4:$E$5

yazıyorsa B1'e:

Kod:
=PARÇAAL(YERİNEKOY(A1;"$";"");BUL("!";YERİNEKOY(A1;"$";""))+1;UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"$";""))-BUL("!";YERİNEKOY(A1;"$";"")))

yazarsanız sonucu:

Kod:
E4:E5

olur.

Benim ünlem işaretini kullandığım şekilde siz de iki nokta üstsüsteyi kullanarak diğer formülleri ayarlayabilirsiniz.

Onuda yazasarmısın geceden beri uğraşıyorum kafa kalmadı fmap diye bişeye başladım forumda var ..

sagdan soldan kullanarak yapabilirim ama lazım olanı tek formulde olmasıydı sağol yusuf 44...

Kod:
=PARÇAAL(YERİNEKOY(A1;"$";"");BUL("[B]:[/B]";YERİNEKOY(A1;"$";""))+1;UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"$";""))-BUL("[B]:[/B]";YERİNEKOY(A1;"$";"")))
Kod:
RE555
":"sağdaki value tamam sol nasıl olacak?

Forumda bold codeleri bozulmuşmu ne ?

Son düzenleme:
Tek formülde derken neyi kastettiğinizi anlamadım:( Örnek olarak "şunu şuna, bunu buna ve şunu da şuna dönüştürecek" şeklinde belirtirseniz daha iyi olur. (Ayrı formüllerde bir şekilde hallederiz de tek formül olayını anlamadım maalesef.)

En sağdaki (sondaki) kısım için:

Kod:
=SAĞDAN(YERİNEKOY(A1;"$";"");UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"$";""))-BUL(":";YERİNEKOY(A1;"$";"")))

ortadaki kısım için:

Kod:
=PARÇAAL(YERİNEKOY(A1;"$";"");BUL("!";YERİNEKOY(A1;"$";""))+1;BUL(":";YERİNEKOY(A1;"$";""))-BUL("!";YERİNEKOY(A1;"$";""))-1)

Anlamasanda çözüm sağladın yine teşekkürler;

konu başında gayet açık anlatmışım ... 3 formul lazım ; ilk verdiğim sayfa1.... diye başlayanı 3 bağımsız formulle ; 3 şekilde parçalamak....

Geri