• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden Girdi Tablosu Açılma İmkanı Var mi?

Excel Vers. ve Dili
2016 excel türkce
yapma istediğim örneği C3 hücresindeki değer a sayısının %20 sı, B sayısının %30, C sayısınında %50 sının ve 5 sabit sayısı ile toplanarak bulunan bir değer.

Buradaki A, B ve C değerleri sabit değer. ancak % ler ve 5 olan sabit sayısı değişken. Normalde kenarda bir yerde normal işlem yaparak oluşturulabilir. ancak benim sorum başka bir excel sayfasına veya başka bir yere gitmeden C3 hücresine gelerek küçük bir pencere açılsın (açıklama eklendiğinde açılan pencere gibi bir pencere) ve ben bu değişken değerleri oraya yazabileyim. yazdıktan sonrada C3 hücresinde sonuç yazsın. değişiklik yapmak istedigim zaman hücreye geleyim aynı şekilde açılan pencerelerden değerleri değiştirebileyim.

http://s9.dosya.tc/server2/e197cu/Calisma_dosyasi_3.xlsx.html

Şuan Çok Mutlu Oldum. aynen yapmak istediğim bu. Ben çok ütopik birşeydir diye düşünüyordum. ama değilmiş. nasıl yapabilirim peki anlatabilir misiniz yada yönlendirebilir misiniz?

Merhaba,

UserForm kullanarak hazırladım. ALT+F11 tuşlarına basarak kod editörüne ulaşabilirsiniz.

Form üzerinde sağ tıklayarak kodları görüntüleyebilirsiniz.

Form üzerindeki nesnelere kod yazarak hesaplama yaptırdım.

İnceleyerek kendinize göre işlemler yaptırabilirsiniz.

Ayrıca bu işlemler INPUTBOX kullanarakta yapılabilir. Ben userform tercih ettim.

Geri