• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreden alınan saat verisini dondurma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esayin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhaba arkadaşlar ,
a1 hucresinde =bugün() fonksiyonu mevcut ben bu saat degerini gunun herhangibir anında başka bir hucreye kopyalamasını ve orda okudugu degerin sabit kalmasını istiyorum böyle bir şey mumkun mudur.
Teşekkür ederim.

İstediğinizi ne başlatacak ? İstediğinizi yapacak ilk olay ne olacak ? bugün değeri derken saatmi tarihmi ? E = mc'2 nedir ?

ekteki dosyada sorunumu tam olarak anlattım zannediyorum.
Eğer makro için bir başlangıc tusu istiyorsan sorun bir dugmeye aktarabilriisin benim için sorun olmaz ben o dumeyi kullanarak işlemii gerçekleştiririm.
teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Sizin a1 deki hücreyle işiniz nedir ?
butona basıldığında o andaki saati yazan bir makro mu istiyorsunuz?

a1 deki hucre gunun saatini gösteriyor operasyonlarda gunun her saatınde olabilir, ben o operasyonları giridigim anda işlem sürelerini de girecegim o işlem süresi gunun saatine eklenip zaman doldugu an yan hucreye bitiş saatini yazsın
mesela saat 22.42 ve şu an işlemi girdim süresi 3 dakika
ve 22.45 de bitiş hucresine tam 22.45 de bu degeri yazsın istiyorum
Anlatabildim mi bilmiyorum ama:)) kafa karıştırıcı oldum sanırım
Teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla söylüyorum üstadlar başka bir çözüm bulabilir ;
Excelde bunu yapmak doğru sonuç vermeyebilir time uygulamalarında api kullansanız daha iyi olur ; Makroda sürekli o anı bekleyen bir döngü gerekeceginden hatalı sonuç üretme ve excelin donması ; olasılıgı yüksek olucaktır !!! timer saat uygulamalarını araştırabilirsiniz forumda bol miktarda mevcut !!!

Son düzenleme:
arkadaşlar saat dondurma ile ilgili sorunumu çözdüm ama şimdi bir başka şeyle karşı karşıyayım.
Ekteki dosyada anlattım.
Şöyle özetleyim gunun belli saatlerini otomatik olarak aldıgım bir dizi var bu dizide ben saat 10:00 dan itibaren yazan hucrelere mola yazmasını istiyorum
10 luk saatdiliminde
10:02
10:09
10:11 gibi saat dilimleri var hucrelerde ben sadece 10:02 nin karşısına bir defa mola yazmsını istiyorum.
Yalnız arkadaşlar dizi otomatik oldugu için veriler sadece bu diziye has olmazsa sevinirim.
Teşekkür ederi.

Ekli dosyalar

Geri