• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki "#yok" hatasını yok etmek?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdn123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar 2 konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

1-hazırladığım bir tabloda =DÜŞEYARA(VERİ!B3:B74;Sayfa1!B1:D72;2;0) şekşlinde bir formül var. Ancak belirtilen hücrelerde veri olmadığı için hücre içeriğinde #yok yazıyor. ben bunun hücrede görünmesini istemiyorum. Yani hüçre boş görünsün. Örneğin "0" yazdığında excel seçeneklerinden "0" kaldırıp hücreyi boş gösterebiliyoruz.

2 . sorumda arkadaşlar; örneğin ben A1+A2+A3 hücrelerini toplamak istiyorum.A1 ve A2'de veri var fakat A3 hücresi #yok değerini gösterdiği için toplama işlemi gerçekleşmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

teşekkürler.

Merhaba,

=eğerhata(formülünüz);""

çok sağol hocam;

peki hocam bir tablo var. ve hemen hemen hepsinie =DÜŞEYARA(VERİ!B3:B74;Sayfa1!B1:D72;2;0) formülünü yazdım.(tabi hücredeki aralıklar düzensiz bir şekilde değiyor) Bütün formülleri silip yeniden yazmak çok zor olacak. Acaba kısa bir yoldan bu ifadeyi bahsini ettiğim formüle eklenebilir mi?

teşekkürler

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz. Kırmızı bölümü kendi formüllerinizin bulunduğu hücrelere göre düzenleyiniz.

Kod:
Sub FORMULLERI_DUZELT()
    Dim Veri As Range

For Each Veri In [COLOR=red]Range("B1:B30")[/COLOR]
        If Left(Veri.FormulaLocal, 10) = "=DÜŞEYARA(" Then
            Veri.Formula = "=IFERROR(" & Replace(Veri.Formula, "=", "") & ","""")"
        End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

2. Sorunuz için #YOK değeri üreten formülünüzü hata değeri yerine sıfır değeri üreten formül haline getirebilirsiniz. Ya da aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=ETOPLA(A1:A3;"<>#YOK";A1:A3)

soğolun hcam: teşekürler:)

Geri