• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

HÜCREDEKİ VERİNİN BİR KISMINI SİLMEK

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar.
Hücrelede doğtum tarihleri örnek olarak: 12/01/1980 olarak girilmiş. Tüm hücrelerden sadece yılı kalacak şekilde gün ve ayın olduğu verileri nasıl silebiliriz?
Teşekkürler.

Merhaba.
Doğum tarihlerinin bulunduğu sütunu seçip "hücre biçimlendirmeyi" açın "isteğe uyarlanmış" seçip "tür" kısmına "yyyy" yazın. Tamamı tılatın.

Merhaba
Tarihler metin biçimli değilse, Tarihlerin yazılı olduğu alanı seçin, Sağ tık yapın, Hücreleri biçimlendir => isteğe uyarlanmış =>Tür kutusuna yyyy yazıp enter deyin sanırım istediğiniz olur.
Not. Sayın dalgalikur cevabı daha önce vermiş teşekkür ederim.

Aynı cevaplar verilmiş bende aynı anda aynı cevabı yazmışım o zaman farklı bir yöntem söyleyeyim. bir yan sütuna aşağıdaki formülü yazıp çekerseniz o sütunda yılları görüntülersiniz. (verilerin A1 hücresinden başladığını varsayıyorum)

=YEAR(A1)
veya
=YIL(A1)

Merhaba
Tarihler metin biçimli değilse, Tarihlerin yazılı olduğu alanı seçin, Sağ tık yapın, Hücreleri biçimlendir => isteğe uyarlanmış =>Tür kutusuna yyyy yazıp enter deyin sanırım istediğiniz olur.
Not. Sayın dalgalikur cevabı daha önce vermiş teşekkür ederim.
Malesef bu yöntemle olmadı.
İlginize teşekkürler.

Aynı cevaplar verilmiş bende aynı anda aynı cevabı yazmışım o zaman farklı bir yöntem söyleyeyim. bir yan sütuna aşağıdaki formülü yazıp çekerseniz o sütunda yılları görüntülersiniz. (verilerin A1 hücresinden başladığını varsayıyorum)

=YEAR(A1)
veya
=YIL(A1)
Bu yöntem ile oldu. Çok teşekkürler.

Geri