• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki Verileri Değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Selamlar,

Listemde kayıtlı bazı isimleerir yanlış yazılmış oluyor. Bunları aynı yerinde değişiklik yapılmış olarak değiştirmek istiyorum. Şöyle ki ;

B.Bahadır------->Baha Bahadır
S.Sabit--------->Sait Sabit
M.Sarı---------->Murat Sarı

şeklinde birçok veri var. Bunları sürekli bul-değiştirden tek tek yapmaktan yoruldum.
MAkro ile yapabileceğim bir yöntem mevcutmudur ?

Yaklaşık 150-200 civarında değişecek var. 1 defa yazıp daha sonra bir buton yardımı ile değişrmek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim....

Selamlar,

Listemde kayıtlı bazı isimleerir yanlış yazılmış oluyor. Bunları aynı yerinde değişiklik yapılmış olarak değiştirmek istiyorum. Şöyle ki ;

B.Bahadır------->Baha Bahadır
S.Sabit--------->Sait Sabit
M.Sarı---------->Murat Sarı

şeklinde birçok veri var. Bunları sürekli bul-değiştirden tek tek yapmaktan yoruldum.
MAkro ile yapabileceğim bir yöntem mevcutmudur ?

Yaklaşık 150-200 civarında değişecek var. 1 defa yazıp daha sonra bir buton yardımı ile değişrmek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim....

Merhaba,eğer kısa olarak yazılan yazılar hep aynı formatta ise aşağıdaki komut ile yapılabilir istediğiniz.Ben sadece 3 isim için yaptım,siz diğer isimleri bir defa gireceksiniz kod kısmına.Ayrıca sadece "a1" hücresinde işlem yapılıyor,bu komutu döngüye sokabilirseniz diğer hücreler için de olur ama ben döngüye sokamadım.

Sub SwitchFonk()

Range("a1") = Switch([a1] = "B.Bahadır", "Baha Bahadır", _
[a1] = "S.Sabit", "Sait Sabit", _
[a1] = "M.Sarı", "Murat Sarı")

End Sub

Sn, Truvali

Cevabınız için teşekkür ederim, fakat beceremedim bu şekilde yapmayı.
Zaten veriler a1 de değil komple bir sütunda yer alıyor.

Sn, Truvali

Cevabınız için teşekkür ederim, fakat beceremedim bu şekilde yapmayı.
Zaten veriler a1 de değil komple bir sütunda yer alıyor.

Merhaba,a1 sütununu örnek olarak vermiştim ben siz hangi sütunda yer alıyorsa isimler değiştireceksiniz onu kendiniz.Aşağıda kodu döngüye sokup diğer satırlara da uyguladım sorun olmadı.Dediğim gibi aşağıdaki kodda hangi sütunda ise verileriniz orayı yazacaksınız ben A sütununa göre yaptım eğer sizin mesela d sütununda ise kod Cells(i, "d") = Switch(Cells(i, "d") = "B.Bahadır", "Baha Bahadır", _ şeklinde olcak.Örnek bi sayfa da yüklüyorum.Kaç tane kısa isim varsa böyle onları kod içinde yazacaksınız sonra değiştir düğmesine bastığınız anda bütün isimler uzun şekilde yazılıyor.En son söylemeyi unuttum for i= 1 to 100 ifadesinde veriler kaç satırda ise ordaki 100 rakamını değiştirmeniz gerekir.daha değişik bir çözümü vardır ama benim bu komut aklıma geldi.

Sub SwitchFonk()
Dim i As Integer
For i = 1 To 100

Cells(i, "a") = Switch(Cells(i, "a") = "B.Bahadır", "Baha Bahadır", _
Cells(i, "a") = "S.Sabit", "Sait Sabit", _
Cells(i, "a") = "M.Sarı", "Murat Sarı")

Next i

End Sub

Ekli dosyalar

Sn, Turuvali

Tam istediğim gibi oldu, ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel ve kısa bir çözümle çözüm yapmışsınız. Tekrar teşekkürler.

A Sütunundakileri değiştirmeden değişmiş olarak başka bir sütuna atmak istediğimizde kod nasıl olacak.

Örnek:
(A) Sütunu=B.Bahadır olursa (E) Sütunu=Baha Bahadır olsun.

Geri