• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki verileri birleştirme sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan özdil1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Saygıdeğer üstatlar;
Ekte gönderdiğim userformda ; CheckBox4 işaretlendiğinde (Sayfa1 A36)’ya hücreleri birleştirme yöntemiyle veriler aktarılıyordu. Konuyla ilgili kodların düzenlemesini Sayın Kuman göndermişti ve sorun yoktu.(Kendisine bir kez daha teşekkür ederim). Ancak ben ne yaptımsa, şimdi Sayfa1 F12 deki KDV dahil değer Sayfa1 A36 içine yansımıyor. Öncelikle bu sorunu aşmamda çok değerli katkılarınızı bekler, daha sonra aşağıda izah etmeye çalıştığım düzenleme konusunda da yardım edeceğinize inancım sonsuz olmakla birlikte, bu forumda bizlerin sorunlarına çare olan ve çok değerli zamanlarını ayıran tüm hocalarıma teşekkürü bir borç bilir, saygılar sunarım.

*TextBok2’ye TL olarak değer girdiğimizde, bu oranı Frame 8 içindeki TextBox9’dan alarak hesaplayıp Sayfa1 F12 hücresine yansıtmasını,
* Frame6 içindeki ComboBox6 seçildiği zaman buradaki kişinin Frame7 içindeki TextBox8’e aktarılması,
*CheckBox4 işaretlendiğinde, harcama yetkilisi mutemedine avans verilsin mi? uyarı mesajı ile evet denildiğinde, (Sayfa1 A 36) hücresine gönderilmesini sağlayabilirmiyiz.
Umarım izah edebilmişimdir. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba
TextBok2’ye TL olarak değer girdiğimizde, bu oranı Frame 8 içindeki TextBox9’dan alarak hesaplayıp Sayfa1 F12 hücresine yansıtmasını,
% olarak hesaplayarak F12 mi atacak

KDV li ekleyecek sanırım
Kod:
Range("F12").Value = TextBox2.Value * TextBox9.Value / 100 + TextBox2.Value
Kaydet =CommandButton1_Click altına ekleyin
Sonuç TextBox2=100 girdiğimde
TextBox2=18 olarak girdiğimde F12 Sonucu 118,00oluyor doğru ise ekleyin?

Diğer sorunuz için EVET denildiğinde A36 yansıma oluyor

Son düzenleme:
KDV li ekleyecek sanırım
Kod:
Kaydet =CommandButton1_Click altına ekleyin
Sonuç TextBox2=100 girdiğimde
TextBox2=18 olarak girdiğimde F12 Sonucu 118,00oluyor doğru ise ekleyin?

Diğer sorunuz için EVET denildiğinde A36 yansıma oluyor

Sayı Black Lord;
Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz kod ile KDV hesaplatma işlemi yapılıyor. Ancak; Avans verilsin mi EVET denildiğinde Sayfa1 A36 hücresine bazen değer gelmiyor, bazen bir önceki rakam yansıyor. Yani sağlıklı çalışmıyor. Muhtemelen bir yerlerde ben hatalı giriş yaptım ama bulamıyorum. Dosya üzerinde düzenleme yaparsanız çok memnun olur saygılar sunarım.

Son düzenleme:
Merhaba
Hata vermesi normal siz clik attığınız işlem gerçekleşiyor
Kaydet dediğinizde yeni değer aktarıyor ama eskiyi A36 atmış oluyor
Bu şekilde olacaktır ama yaklaşık maliyet girmediğinizde hata verir tutardan sonra işaret koyarsanız sonuç alırsınız.
Kod:
Private Sub CheckBox4_Click()
If CheckBox4.Value = True Then
   If MsgBox("" & TextBox8.Value & "   Harcama Yetkili Mutemedine." & vbLf & "Avans Verilsin mi ?", vbQuestion + vbYesNo, " AVANS ONAYI") = vbYes Then
   Sheets("Sayfa1").Range("A36").Value = "" & TextBox8.Value & " İsimli Harcama Yetkilisi Mutemedine " & Format(Sheets("Sayfa1").Range("F12").Value, "#,##0.00 TL") & "  avans verilmesiniz arzederim."
   Else
   CheckBox4.Value = False
   End If
CheckBox4.Value = True
End If
End Sub

Merhaba
Hata vermesi normal siz clik attığınız işlem gerçekleşiyor
Kaydet dediğinizde yeni değer aktarıyor ama eskiyi A36 atmış oluyor
Bu şekilde olacaktır ama yaklaşık maliyet girmediğinizde hata verir tutardan sonra işaret koyarsanız sonuç alırsınız.
Kod:
Private Sub CheckBox4_Click()
If CheckBox4.Value = True Then
   If MsgBox("" & TextBox8.Value & "   Harcama Yetkili Mutemedine." & vbLf & "Avans Verilsin mi ?", vbQuestion + vbYesNo, " AVANS ONAYI") = vbYes Then
   Sheets("Sayfa1").Range("A36").Value = "" & TextBox8.Value & " İsimli Harcama Yetkilisi Mutemedine " & Format(Sheets("Sayfa1").Range("F12").Value, "#,##0.00 TL") & "  avans verilmesiniz arzederim."
   Else
   CheckBox4.Value = False
   End If
CheckBox4.Value = True
End If
End Sub

Sayın Black Lord;
Yazdıklarınızı uyarladım ama ne yazıkki yine sonuç alamadım.Sizleri bu konuda fazla yormak istemiyorum. Kesinlikle hata benden kaynaklanıyordur.İlginiz için çok teşekkürler.

Geri