• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki veriden KÖPRÜ olusturma

iyi günler
Excel'de bir hücredeki veri kullanılarak (Teklif numarası) başka bir sayfadaki ilgili hücreye yönlendirecek köprü oluşturmak istiyorum.
Konu hakkında yardımı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Açıklama :
1. Excel dosyasında Teklif No'yu "İş Takip" sayfasında kendim giriyorum.
2. Teklif numarası girildikten sonra P sütununun (KÖPRÜ yazan hücre) altında köprü oluşturmak istiyorum.
3. Amaç köprürün TEKLİF sayfasında teklif numarasının yazıldığı hücreyi bulup, köprü oluşturarak, üzerine tıklandığında TEKLİF sayfasındaki ilgili hücreye gitmesi.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Uygar

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sorunu VBA kodu ile çözmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Köprü satır silme ve ekleme olaylarında doğru sonuç vermeyebilir.
Aşağıdaki kodu İş Tak. sayfasının kod bölümüne kopyalayarak dener misiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [P3:P100]) Is Nothing Then Exit Sub
    Set Aranan = Sheets("Teklif").Range("D3:D100").Find(Sheets("İş Tak.").Cells(Target.Row, 4).Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not Aranan Is Nothing Then
    Sheets("Teklif").Select
    Sheets("Teklif").Cells(Aranan.Row, 4).Select
    End If
End Sub

Sn Dede günaydın.
önce yardımınız ve zaman ayırıp emek verdiğiniz için teşekkür ederim.
ekte vermiş olduğum dosyada denedim ve işe yaradı.

eğer mümkünse makro yerine fonksiyon kullanarak ulaşabileceğim bir çözüm var mıdır?
Kod yazmayı bilmediğimden, en azından fonksiyonları kullanarak çözüm ürete bilirsem bundan sonra ihtiyaç duyduğumda kendim halledebilirim.
Her başım sıkıştığında buraya yazmak işin kolayı olacak.
Selamlar
Uygar

...eğer mümkünse makro yerine fonksiyon kullanarak ulaşabileceğim bir çözüm var mıdır?
Kod yazmayı bilmediğimden, en azından fonksiyonları kullanarak çözüm ürete bilirsem bundan sonra ihtiyaç duyduğumda kendim halledebilirim.
Her başım sıkıştığında buraya yazmak işin kolayı olacak.
Selamlar Uygar

Merhaba,
Ben de Fonksiyonlar konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Fonksiyonla da yapılabilir kanısındayım.
"...Her başım sıkıştığında buraya yazmak işin kolayı olacak." demişsiniz ya, hergün balık isteyip balık tutmayı öğrenmeyenlere ders olsun diye büyük puntolarla yazmak isterdim Forumun başlığına.
Hoşçakalın.

Geri