• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki Veri Sayısı Nasıl Bulunabilir.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhabalar, Öncelikle Aranıza Yeni Katıldım Lütfen Sorumun Cevabını Almak İçin Üye Olduğumu Düşünmenizi İstemiyorum excel.web.tr'yi Yeni Keşfettim ve Bu Ortamda Bulunmaktan Büyük Şeref Duyuyorum.

Sizlerden ricam Bu İşlemi Nasıl Yapabilirim. Forumda Konusu Varsa ise affola nasıl arayacağımı bilemedim.

Şimdi A Sütununa Rastgele Ancak 13 Haneli 8690000065356 Bu Şekilde Barkod Bilgisi Yazılacak ve Bu binlerce Olabilir. Beni Yapmak İstediğim Şey İse Örneğin 8690000065356 Verisinden Kaç Adet Olduğunu
Numaralı Barkod 8690000065356 Adet 5 Şeklinde Yazdırmaktır Ancak Herhangi Bir Veriyi Arayarak Değil Bu Adet Yazdırmak. Örneğin Bu Veriden Kaç Tane Yazıldığını 8690000065356 Numarasını Aratmadan Nasıl Bulabiliriz. Teşekkürlerimi Sunar İyi Forumlar Dilerim.

Merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.
Aranacaklar A sütununda, kaç tane varsa bu da B sütununa yazılacaksa B1 hücresine =EĞERSAY(A:A;A1) ifadesini yazın köşesinden tutup aşağıya çekin
Yapamazsanız küçük bir örnek koyun yardımcı oluruz.
Kolay gelsin.

Teşekkür Ederim Bilgi İçin Ancak, Bu Şekilde Yapılınca Aşağıdaki Yazdığım Örnek Şeklinde Oluyor Yani Örn. A1'de Farklı Satırlarda 123 Numarası Bolca Var Ama Alt Alta Değil Aralarında 1234,12345,321 Gibi Numaraları Mevcut Verdiğiniz Formülü Kullandığımda Oluşan Durum Şu. Adetleri Aynı Numaranın Hepsinde Aynı Adet Olarak Yazıyor.
123 4
123 4
123 4
123 4
12345 2
321 2
321 2
12345 2
--------------------

Benim Yapmak İstediğim İse. Bu Şekildedir Tekil Yapmak İstiyorum Acaba Mümkünmüdür Böyle Birşey Yapılabilirmi Sizlerden Fikirlerinizi Rica Ediyorum.
NUMARA HANGİSİNDEN ADET
123
123 4​
123
12345 2​
123
321 2​
123
12345
321
321
12345 2

B1 kopyala aşağı çek kolay gelsin.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A:A;A1)=EĞERSAY($A$1:A1;A1);EĞERSAY(A:A;A1);"")

Alıntılama Olarak Düzeltilmiştir.

Son düzenleme:
B1 kopyala aşağı çek kolay gelsin.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A:A;A1)=EĞERSAY($A$1:A1;A1);EĞERSAY(A:A;A1);"")

--------
Teşekkür Ederim İlginiz İçin Ancak Bir Eksik Mevcut Acaba Yapılabilmesi Mümkünmüdür.?

A Sütününda
10 Adet Farklı Satırlarda 99 Numarası Var Toplam Adetini 10 Tanesinden Birinin Karşısına Yani B Sütünuna Toplam Adeti Yazdı Buraya Kadar Herşey Çok Güzel Emeğinize Sağlık Ancak, O 10 Adet İçerisinden Birinin Karşısına Yazdığı Şekilde O Bir Adet Veriyi Başka Sütüna Yani B Sütünuna Çekerek C Sütününda Karşısına Adeti Yazdırabilirmiyiz Böyle Bir İmkan Varmıdır Yoksa Bu Förmüllemi Yetinmeliyiz ?

Farklı şekillerde yapılabilir.
1)En basiti A sütunu kopyalanır,veri yinelenenleri kaldırdan ,tek veriler oluşturulur.Bunlar A sütununda saydırılır.
2)Bir sütunda formülle veriler teke düşürülür.Bunlar saydırılır ve adetleri yazar.

Farklı şekillerde yapılabilir.
1)En basiti A sütunu kopyalanır,veri yinelenenleri kaldırdan ,tek veriler oluşturulur.Bunlar A sütununda saydırılır.
2)Bir sütunda formülle veriler teke düşürülür.Bunlar saydırılır ve adetleri yazar.

Değerli Bilginiz İçin Teşekkür Eder.
2. Seçeneğini Nasıl Uygulayabileceğimizin Yardımını Rica Ederim Sizden.

1)Veriler A Sütununda olduğu varsayılmıştır.
2)B Sütunu 1.Satıra yazınız. Teke düşen veriler.
3)B Sütunu 2.satıra Kopyalayınız.Dizi formülü .Kopyaladıktan sonra Formül cubuğuna tıkla formülün sonunda iken ctrl ve shift tuşuna birlikte bas ve enter tuşla.Formülün başında { işareti sonunda } işareti oluşursa uygulama doğru.Artık sizin A Sütununa yazdığınız veriler tek olarak B sütununa yazılır. Formülü aşağı çekerek kopyala
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A$1:A$5000;KAÇINCI(;EĞER($A$1:$A$5000<>"";EĞERSAY($B$1:B1;A$1:A$5000));0);1);"")
3) C Sütunu 2. Satıra (C2) aşağıdaki formülü kopyala ve aşağı çek
Kod:
=EĞER(B2<>"";EĞERSAY(A:A;B2);"")
Sonucu bildir.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
1)Veriler A Sütununda olduğu varsayılmıştır.
2)B Sütunu 1.Satıra yazınız. Teke düşen veriler.
3)B Sütunu 2.satıra Kopyalayınız.Dizi formülü .Kopyaladıktan sonra Formül cubuğuna tıkla formülün sonunda iken ctrl ve shift tuşuna birlikte bas ve enter tuşla.Formülün başında { işareti sonunda } işareti oluşursa uygulama doğru.Artık sizin A Sütununa yazdığınız veriler tek olarak B sütununa yazılır. Formülü aşağı çekerek kopyala
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A$1:A$5000;KAÇINCI(;EĞER($A$1:$A$5000<>"";EĞERSAY($B$1:B1;A$1:A$5000));0);1);"")
3) C Sütunu 2. Satıra (C2) aşağıdaki formülü kopyala ve aşağı çek
Kod:
=EĞER(B2<>"";EĞERSAY(A:A;B2);"")
Sonucu bildir.Kolay gelsin.

Merhabalar, Dönüşüm Biraz Geç Oldu Ancak
Çok Teşekkür Ederim Bu Değerli Bilginiz İçin
Sıkıntısız Şekilde 50 Bin Veriyi İşledim.

Geri