• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki toplanacak miktarları ayrı hücrelere dağıtma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhaba uzmanlarım. Örnek dosyada B sütunundaki arasında + işareti olan miktarların ; düğmeye basıldığı zaman, C, D, E ... sütunlara dağıtılması gerekiyor.

Eskilerden elimde şu kod vardı ama sanırım üzerinde değişiklik yapmak gerekecek

Sub ayir()
Dim i As Long, deg, k As Integer
Range("B1:K65536").Clear
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
deg = Split(Cells(i, "A").Value, "+")
For k = LBound(deg) To UBound(deg)
Cells(i, k + 2).Value = deg(k)
Next k
Next i
MsgBox "İşlem tamamdır"
End Sub

Saygılar

Ekli dosyalar

"A" Olanları "B" yapıp deneyiniz.:cool:

A olanları B yaptım Evren uzmanım, olmadı. B olanını da C yaptım, oldu. Fakat istediğimde biraz farklılık var: İstediğim B sütununun orjinal halde kalması. Yani dağıtımın, C sütunundan itibaren yapılması.

A olanları B yaptım Evren uzmanım, olmadı. B olanını da C yaptım, oldu. Fakat istediğimde biraz farklılık var: İstediğim B sütununun orjinal halde kalması. Yani dağıtımın, C sütunundan itibaren yapılması.
Kod:
Cells(i, k + 2).Value = deg(k)
Yukarıdaki satırı aşağıdaki gibi deneyin.:cool:
Kod:
Cells(i, k + [B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]).Value = deg(k)

Uzmanım oldu çok teşekkürler. Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.

Range("B1:K65536").Clear

Yukarıdaki satırdaki K harfi neyi belirliyor?

Saygılar

Yurttaş uzmanım, K harfi yazılınca "K sütunundan sonra veri alınamaz" mı demek oluyor?

Değerli uzmanlarım, yukarıdaki düzeltilmiş kodu, söz konusu olan örnek dosyaya kattım. Gayet güzel çalışıyor ve işimi görüyor. Fakat eğer mümkünü varsa bir minik düzeltme yapabilirmiyiz.

Şudur:

Mesela düğmeye bastığımızda B sütunundaki toplanacak rakamları yanındaki hücrelere dağıtıyor ya, (örnek B2 hücresi) ; (C, D, E, F, G, H) hücrelerine dağıtmış doğal olarak)

İstediğim şu: C1, D1, E1, F1, G1, H1 hücrelerine de, B1 içinde yazan kelimenin gelmesi.

Neden istediğimi de hemen belirteyim: Dağıtılan rakamların en fazla kaç tane sütuna yayıldığını, hemen anında görebilmek.

Arz ederim, saygılar..

Son düzenleme:
ilk satırdan son satıra döngü ye giriyor.
kaçıncı satırı 1nci satırda görmek istiyorsunuz.
ilk satırımı,son satırmı,3ncü satırmı? vs,vs,vs

Uzmanım satır değil de, hani örnek2 dosyasında düğmeye bastığımızda D1, E1, F1, G1 ve H1 ..... ve diğer hücreler boş kalıyor ya, o boş hücrelere de otomatik olarak B1 de yazan kelime gelebilir mi?

Son düzenleme:
Böylelikle ben düğmeye bastığımda, aralarında + olan rakamların en fazla kaç tane sütuna dağıtıldığını (yayıldığını) görmüş olacağım, ve hata yapmamış olacağım

Böylelikle ben düğmeye bastığımda, aralarında + olan rakamların en fazla kaç tane sütuna dağıtıldığını (yayıldığını) görmüş olacağım, ve hata yapmamış olacağım
Bir tane elle yaparmısınız.Dosyayı tekrar yükleyinde göreyim.:cool:

Değerli Uzmanım iki adet örnek dosya yükledim.

1. örnek
Kodlar görevini yapıp rakamları dağıtıyor. Tek ilave olmasını istediğim şey ; B1 hücresinde "MİKTAR" kelimesi yazıyor ya, işte o kelimenin C1, D1, E1, F1, G1, H1 hücrelerine kopyalanması.

Şundan dolayı istiyorum. Yüzlerce binlerce satır olduğunu düşünün. Ben düğmeye bastığımda ilk olarak birinci satıra bakacağım. Ve şunu düşüneceğim. "Aralarında + olan ve yayılan rakamlar en fazla H sütununa kadar dağılıyor."

Aynı şekilde 2. örnekten bahsedeyim. Yüzlerce binlerce satır olduğunu varsayalım. Makro düğmesine bastığımda ilk olarak birinci satıra bakacağım. Makroda istediğim özellik eklenince ve düğmeye bastığımda, B1 hücresindeki "MİKTAR" yazan kelime; C1, D1, E1 hücrelerinde görünecek. Neden? Çünkü şundan : Komple B sütunu boyunca , aralarında + olan rakamlar en fazla 3 sütuna dağıldığı için. Ben de böylelikle şunu düşüneceğim. "Aralarında + olan ve yayılan rakamlar en fazla E sütununa kadar dağılıyor."

Yani değerli uzmanım tek ilave olmasını istediğim şey; Düğmeye bastıktan sonra B1 hücresinde yazan kelimenin B sütunundaki rakamlar, kendinden sonra kaç tane sütuna dağılıyorsa, o sütunun en üstündeki (C1, D1, E1, F1, G1, H1, ..... gibi) hücrelere kopyalanması

Ekli dosyalar

• 1.xls
    1.xls
    18.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 2.xls
    2.xls
    18.5 KB · Görüntüleme: 2
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub ayir()
Dim i As Long, deg, k As Integer
Range("C1:K65536").Clear