• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki rakamları 2 sayfada ayrı ayrı satırlara kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mars2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mars2

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
2019 - Türkçe
İyi Günler;
Çalışma kitabımda 1 sayfada tablom bulunmakta 2 sayfada da bilgi formu bulunmaktadır.
1. sayfada F sutununa yıllar bedeleri alt alta girişinin yapmaktayım (Yıl bedelleri ayrı sutunlara yazmmaının sabebi tabloyu daha da büyütmek amacında olmadığından)

2. sayfa Ad soyad karşısına isim yazdığımda, B17 satırından itibaren aşağıya doğru yılları ayarı ayrı aktarmak istiyorum. Mümkün olup olmadığı ile farklı düşünce ve fikirlerinizle yardımlarınız beklemekteyim.

Buna dair örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

İyi Günler;
Sayın savas_145 ilginize teşekkürler; formül istediğim gibi ancak, aşağıdaki formülde *SATIR(A1)-10 kısmının mantığını anlayamadım. Çünkü, A1 hücresi boş ve bu kısmı formülden sildiğimde de formül çalışmkatadır.

PARÇAAL(DÜŞEYARA($B$12;Sayfa1!$C$2:$F$30;2;0);11*SATIR(A1)-10;10)

İyi Günler;

Formülle verileri alıyorum. Ancak, bilgiformuna tarih sayı (42514) olarak gelmekte, benim isteğim tarih olarak aktarmak mümkün olmuyor mu

Bedel hücresinde ise sadece sayı olarak (örnek: 105) anılan hücreyi hücre biçiminden para olarak ayarlamam rağmen bedel 105,00.-TL olmamaktadır.

İlgili sütunu tarih olarak biçimlendirin.:cool:

Evet doğru söylüyorsunuz, tarih olarakta yapmmam rağmen tarih olarak gelmiyor.

İyi Günler;

Formülle verileri alıyorum. Ancak, bilgiformuna tarih sayı (42514) olarak gelmekte, benim isteğim tarih olarak aktarmak mümkün olmuyor mu

Bedel hücresinde ise sadece sayı olarak (örnek: 105) anılan hücreyi hücre biçiminden para olarak ayarlamam rağmen bedel 105,00.-TL olmamaktadır.

Kullandığınız formül nedir?

Sayın YUSUF44;
Kullandığınız formül nedir? diye soruyorsunuz.

Savaş_145 örneğindeki formül

Formüllerin sonuna *1 ya da +0 ilave ederseniz metinden sayıya çevirmiş olursunuz.

Bir tarihten diğerine 11 karakter sonra geçiyor. Yani 11 e Gore mod alarak tüm değerleri oluşturduk. 11*satir(a1)-10 1. Tarihinizin 1. Harften başladığını gösterir ve size verir. 11.satir(a2)-10 2 . tarihinizin 12. Karakterden başladığını gösterir ve sonucu size verir gibi. Satir(a1) sadece 1 sayısını uretir
Eğer *satir(a1)-10 kısmını dilerseniz formül 11. Karakterden sonraki 10 karakteri yazar her hücreye yani tüm hücrelerde aynı değerleri gorursunuz

Sayın savas_145;

Tablodaki bedeller sadece 3 rakamdan oluşmmakta, 1.000 ve katları da olabiliyor o zaman formülüz ile bu bedelleri alırken eksik ve hata vermektedir.

Tabiki calismaz.Siz ornek olarak ne paylastiysaniz bende ona Gore duzenledim. Ornek tabloyu ihtiyacınıza göre atsaydiniz ona Gore bakılırdı.

İyi Günler;

Konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim.

Geri