• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki Rakamın Virgülden Sonrasını Yuvarlama

Excel Vers. ve Dili
Office 2015 , İngilizce
Merhaba,

Forumda araştırdım, ancak bana yardımcı olacak bilgiye ulaşamadım.

Şöyle bir problemim var. Muhasebeciyim ve döviz işlemlerinde FIFO yöntemini kullanıyorum. Ekteki ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi, 8. satırda para çıkışı oluyor ve daha önceki kurlarla daha sonra girilen kurların karışımı aldığı için "2,86941321514907" şeklinde bir döviz kuru ortaya çıkıyor. Ben bu döviz kurunun makroyla virgülden sonra yalnızca 6 hanesinin dikkate alınmasını istiyorum. Yani hesaplamanın "2,869413" çıkış tutarının bu kurla çarpılmasını istiyorum.

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    49.1 KB · Görüntüleme: 17
buyurun.:cool:
Kod:
MsgBox VBA.Round("2,86941321514907", 6)

Teşekkür ederim, ancak;

Yalnızca bu rakamı değil. Resme bakarsanız I sütununda bir çok rakam oluyor. Tabi bu tabloda 30 tane sayfa var ve her sayfanın I sütununda bu tarz yuvarlanması gereken rakamlar var. Yani her satır girdiğimde yeni bir yuvarlamam değişken gelebilir.

yazdığım rakam yerine hücre adresini yazınız.:cool:
Kod:
MsgBox VBA.Round(Range("I1").Value, 6)

Bir konuda anlaşamadık. :)

FIFO yazan başlığın altındaki tüm değerlerin Msjbox şeklinde değil, I hücresini düzenleyecek şekilde virgülden sonra 6 hane olmasını istiyorum. Hücreyi düzenleyip virgülden sonra 6 hane göster yapıyoruz ya? Ama formül barında asıl rakam gözükür. Ben formül barındaki asıl rakamın 6 haneye yuvarlanmasını istiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi ? :)

Bir konuda anlaşamadık. :)

FIFO yazan başlığın altındaki tüm değerlerin Msjbox şeklinde değil, I hücresini düzenleyecek şekilde virgülden sonra 6 hane olmasını istiyorum. Hücreyi düzenleyip virgülden sonra 6 hane göster yapıyoruz ya? Ama formül barında asıl rakam gözükür. Ben formül barındaki asıl rakamın 6 haneye yuvarlanmasını istiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi ? :)

küçük bir örnek dosya ekleyiniz.:cool:

Ektedir. Boyutu küçültmek için sayfalardan bir kısmını sildim.

Ekli dosyalar

Eğer "I" sütununda formül kullanıyorsanız bu formüle yuvarlama formülü ekleyebilirsiniz.

Kod:
=YUVARLA(Formülünüz;6)

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub yuvarla()
Dim i As Long, sonsat As Long
sonsat = Cells(Rows.Count, "I").End(xlUp).Row
For i = 3 To sonsat
    If Cells(i, "I").Value > 0 Or Cells(i, "I").Value <> "" Then
        Cells(i, "I").Value = VBA.Round(Cells(i, "I").Value, 6)
    End If
Next
MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Alternatif;

Kod:
Sub Ondalik_Duzelt()
    For Each Veri In Range("I3:I" & Cells(Rows.Count, "I").End(3).Row)
        If Veri.Value <> "" Then
            If IsNumeric(Veri.Value) Then
                Veri.Value = Round(Veri.Value, 6)
                Veri.NumberFormat = "0.000000"
            End If
        End If
    Next
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır."
End Sub

Yuvarlama işlemi için makro çalıştırmaya gerek kalmadan g hücresine veri girildiği anda I hücresi yuvarlanmış bir şekilde gelse ve buna göre de k hücresinin sonucunu I hücresindeki yuvarlanan değere göre getirebilmemiz mümkün mü?

Tamamdır. Sizin verdiğiniz veriyi FIFO hesabı yapan işlemin sonuna ekledim otomatik olarak gerçekleştiriyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri