• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki parantez içlerini toplama

Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Merhabalar,

Ekteki dosyada bulunan formattaki gibi oluşturulmuş tablodaki sütunlarda hücrenin içindeki tanımlamalara ek olarak örneğin (7,2dk) yada (5,5dk) gibisinden tanımlamalar bulunacak. daha sonra sadece bu parantez içlerinin toplamını aldırabilecek fonksyon yada formül varmıdır? yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Ekli dosyalar

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Örnek belgenizde belirttiğiniz şekilde bir veri göremiyorum, sadece [1,16] gibi veriler var.

-- İsteğiniz bunları toplamak mıdır? Eğer öyleyse örneğin birleştirilmiş B:C sütunundaki veriler için aşağıdaki dizi formülünü kullanabilirsiniz.

-- Değilse, içerisinde isteğinize uygun veri olacak şekilde örnek belgenizi yenilemenizi öneriyorum.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](0+[COLOR="red"]PARÇAAL[/COLOR]($B$7:$B$1181;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("(";$B$7:$B$1181;1)+1;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("dk)";$B$7:$B$1181;1)-[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("(";$B$7:$B$1181;1)-1));0+[COLOR="red"]PARÇAAL[/COLOR]($B$7:$B$1181;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("(";$B$7:$B$1181;1)+1;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("dk)";$B$7:$B$1181;1)-[COLOR="Red"]BUL[/COLOR]("(";$B$7:$B$1181;1)-1)))
[COLOR="blue"]Dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{[/COLOR]...[COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez içine alınır.[/COLOR]

ilginiz için çok teşekkür ederim ömer bey,

o parantez içleri haricinde ek olarak şuan yok fakat eklenecek, (3,2dk) gibi parantezler var sütunlarda bunların toplamını almak istiyorum

Ekli dosyalar

Önceki cevabımdaki formülü güncelledim.
Sayfayı yenileyerek kontrol edin.

çok teşekkür ederim ömer bey başarılarınızın devamını diliyorum

Merhabalar,
Aşağıdaki formülde parantez eksikliği veya fazlalığı var sanırım fakat bulamadım bir türlü yardımcı olabilir misiniz rica etsem;

EĞER(D$5="Bütçe";TOPLA.ÇARPIM(((($B11=Bütçe!$D$11:$D$372)*(D$7=Bütçe!$D$7:$O$7)*(D$5=Bütçe!$D$4:$O$4)*(Bütçe!$D$11:$O$372))));EĞER(D$5="Gerçekleşen";TOPLA.ÇARPIM((($B11=Gerçekleşen!$B$11:$B$372)*(D$7=Gerçekleşen!$D$7:$O$7)*(D$5=Gerçekleşen!$D$4:$O$4)*(Gerçekleşen!$D$11:$O$372))));EĞER(D$5="Tahmini Kapanış";TOPLA.ÇARPIM((B$11=$R$11:$R$372)*(D$7=$S$7)*(D$5=$R$7)*($S$11:$S$372))))

Merhabalar,
Aşağıdaki formülde parantez eksikliği veya fazlalığı var sanırım fakat bulamadım bir türlü yardımcı olabilir misiniz rica etsem;
.............
Sorunuzun cevabı açtığınız konu sayfasına yazıldı.
.

Geri