• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki metnin baştan belli bir kısmı sondan bir kısmını atmak

kusura bakmak ne demek sizi çok basit şeyler için yorduğumdan dolayı siz kusura bakmayın. Worksheetfunction. deme zorunluluğu neden onu merak ettim sadece
Birde benim en çok sıkıntı duyduğum konu söz dizimi, buna ne denir tam bilmiyorum ben sözdizimi diyorum ama... VBA gramerimi diyim, syntax mı denir bilmiyorum ne kastettiğimi anladınız sanırım. Bunu geliştirmem için bunu anlatan bir kaynak varmıdır? fonksiyonun ne işe yaradığını nasıl kullanıldığını az buçuk açıklamasından falan buluyorum ama örneğin ;

=COUNTA (value1, [value2], ...) gibi bir anlatımda kullanılacak detayları tam yerleştiremiyorum. Veya (A1:A8) gibi bir deyimde A8 yerine şu koşulu yerine getiren hücre diycem onu yerleştiremiyorum veya tablodaki son satır diycem mantığını biliyorum ama yazarken nokta hatası virgül hatası gibi detaylarda çuvallıyorum ... vs. bunu halledebileceğim bir kaynak varmıdır? Yardımcı olurmusunuz?

O konularda ben de uzman sayılmam. Çoğu zaman Worksheetfunction yazmayı unuturum, makro hata verince düzeltirim. Ben makro konusunda ne öğrendiysem internetten özellikle de bu siteden öğrendim. Zorda kaldığım yerde google amcaya danıştım, orda da bulamazsam siteye sorup yardım aldım. Siz de bu siteyi takip edip soruları ve çözümleri inceleyerek, altın üye olup dersanelerden yararlanarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Konunun başından beri sabırla her soruma cevap verdiğiniz için, sorunlarıma çözüm geliştirmek zahnetine katlandığınız için, vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve mutlu kalın.

Geri