• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki İl İsimlerini Saydırma

Excel Vers. ve Dili
2007
Başlığı yanlış açtım herhalde kimse bakmadı arkadaşlar ; Elimde isim soyisim nufus ili ve dosya numarası olan 15.000 civarı bir liste var .her dosya numarasında yaklaşık 300 kişi var . Benim istediğim her dosya numarasında hangi ile mensup kaç tane insan var.Şöyle ki ;

1001 nolu dosya da
erzurum 20
kars 15
kocaeli 28

1002 nolu dosya da ordu 40
tokat 55
rize 68

gibi her dosya da hangi memleketten kaç tane olduğunu versin istiyorum nasıl yapabilirim bunu .Doyayı ekledim

Ekli dosyalar

Selamlar;

Özet tablo ile yapılmışı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dostum teşekürler .Ancak sorumu eksik sorduğumdan cevap ta eksik oldu . Sadece yazılmış olan iller yok illerin tamamının olması lazım ve en çok ilden en aza doğru sıralasın istiyorum .

mesela 1001 nolu dosya da

en çok Karslı varsa 1. sıraya onu yazsın
ikinci çok olarak hangi il varsa onu da ikinci sıraya atsın böyle büyükten küçüğe doğru devam etsin

aşağıda genel toplama gerek yok

sadece demografik yapıyı öğrenmek istiyorum .

Bu yazdığınızı ben elimdeki listeye nasıl uygulayacağım Anlatırsanız sevinirim 15.000 kişilik bir listem var elimde

Selam,

A.gazi sayfasına 15.000 kişilik listeyi kopyalayınız...

Gönderdiğim Özet tablo

A.Gazi!$A:$E arasını süzüyor

A.Gazi sayafasına her girdiğiniz değerden sonra Rapor kısmına Sağ klik verileri yinele yapmayı unutmayınız.

Hocam teşekkür ederim tekrar ilginiz için.Kopyaladığım halde olmuyor .Siz bana mantığını , nasıl yapılacağını anlatırsanız ben diğer tablolara da uygulamak istiyorum bunu .

Selam;

Excel Dershanesinden Özel tablo ile ilgili dosyaları bir incelemenizi isterim

Geri