• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki değerleri textboxlara almak hakkında yardım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Günaydın,
Userformlar konusunda çok az bilgi sahibiyim.Dünden beri tüm forumlarda aramalar yapıyorum ancak istediğim veriyi bulamadım.Yeni konu açmak zorunda kaldım.En azından uzmanların beni istediğim bilgiyi bulabileceğim yere yönlendirebileceklerini umuyorum.(son umudumsunuz)
Yapmak istediğim;projelere ait bilgilerin bulunduğu bir sayfada,bir satırında yer alan verileri bir userformun textboxlarına gelmesini sağlamak.Proje bilgileri de aynı userform ile sayfaya giriliyor.Daha önce girilmiş bir projenin numarasının bulunduğu hücreyi tıkladığımda userformu açıyorum ancak tıkladığım satırdaki hücrelerdeki değerleri açılan userformun textboxlarına getiremedim.Userform üzerinde bir listbox kullanmak istemiyorum.Tek istediğim;proje nosuna tıkladığımda açılan userformun ilgili textboxlarına bu satırda yer alan hücre değerlerinin gelmesini ve bir değişiklik yaptığımda aynı satırda düzeltilme yapmasını sağlamak.
Çok zaman kaybettim.Lüfen uzmanlardan yardım.(Fitre yerine geçer :-)

Günaydın,
Userformlar konusunda çok az bilgi sahibiyim.Dünden beri tüm forumlarda aramalar yapıyorum ancak istediğim veriyi bulamadım.Yeni konu açmak zorunda kaldım.En azından uzmanların beni istediğim bilgiyi bulabileceğim yere yönlendirebileceklerini umuyorum.(son umudumsunuz)
Yapmak istediğim;projelere ait bilgilerin bulunduğu bir sayfada,bir satırında yer alan verileri bir userformun textboxlarına gelmesini sağlamak.Proje bilgileri de aynı userform ile sayfaya giriliyor.Daha önce girilmiş bir projenin numarasının bulunduğu hücreyi tıkladığımda userformu açıyorum ancak tıkladığım satırdaki hücrelerdeki değerleri açılan userformun textboxlarına getiremedim.Userform üzerinde bir listbox kullanmak istemiyorum.Tek istediğim;proje nosuna tıkladığımda açılan userformun ilgili textboxlarına bu satırda yer alan hücre değerlerinin gelmesini ve bir değişiklik yaptığımda aynı satırda düzeltilme yapmasını sağlamak.
Çok zaman kaybettim.Lüfen uzmanlardan yardım.(Fitre yerine geçer :-)

örnek dosya koyunuz.

Aslında bana çözüm buldunuz.Çok teşekkür ediyorum.

Teşekkür mesajı

Tekrar Merhaba,
Dün sametozyavuz arkadaşımın, userformla ilgili sorunumun çözülmesi ile ilgili büyük katkısı için tekrar teşekkür ediyorum.Dün gelen cevap içerisinde yer alan ama şimdi göremediğim bir jpeg resmi vardı.Bu resimde olması gereken kod satırları vardı ve benim dosyamda işe yaradı.Hatta ben onu daha da geliştirdim.
-Sayfa korumasını userform açıldığında kaldırıp,user form kapandığında tekrara aktif duruma geçiren kod satırları ekledim.Ayrıca daha önemlisi;
-Dosyaya bilgisayar ismini de yazdıran bir kod satırı ekledim.

Fena da olmadı.
Tekrar teşekkür ederim.iyi ki varsınız.

Geri