• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki değeri sayı yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar biliyorum hepiniz için çok basit ama inanın yapamadım ve aradığım halde bulamadım.ekteki dosyamda açıklamaları yaptım. ayrıca çok acil bir yardıma daha ihtiyacım var.bir klasörümde yaklaşık 20 çalışma kitabım var ama ben bunu tek çalışma kitabının farklı sheetleri haline getirmek istiyorum nasıl ypabilirim lütfen acil yardım..

Ekli dosyalar

İlk olarak dosyanızda yeterince açıklam yok. Toplama işleminin sonucunu nereye yani hangi hücreye yapmak istiyorsunuz. İkinci olarak diğer çalışma kitaplarını açtıktan sonra teker teker bütün sayfaları ana excel dosyasına taşımalısınız.

İlk olarak dosyanızda yeterince açıklam yok. Toplama işleminin sonucunu nereye yani hangi hücreye yapmak istiyorsunuz. İkinci olarak diğer çalışma kitaplarını açtıktan sonra teker teker bütün sayfaları ana excel dosyasına taşımalısınız.

Mustafa bey dosyamda I7 sütununa D7 ve F7 hücrelerindeki toplamı yazdırmak istiyorum.
İkincisi zaten bütün çalışma kitapları tek dosyada ama ben 15 çalışma kitabını tek çalışma kitabının sheetleri haline getirmek istiyorumm

işleminizi yaptım kolay gelsin

ctrl f yap . işaretini , olarak değiştir işleminiz olacaktır kolay gelsin
işlemin toplamını sayıların altına yaptım

Ekli dosyalar

öncelikle noktalarınızı aşağıdaki kod ile virgüle çevirip sonra toplama veya diğer işlemlerinizi yapınız.
Sub Noktayıvirgule()
Cells.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, SearchOrder:= _
xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
End Sub

Sn. SuedaNur ikinci sorunuzu ayrı bir başlık altında örnek bir dosya ile yazarzanız daha çabuk cevap alabilirsiniz.

Sn. SuedaNur ikinci sorunuzu ayrı bir başlık altında örnek bir dosya ile yazarzanız daha çabuk cevap alabilirsiniz.

tahsin bey çok teşekkür ederim ama elimde çok fazla veri var bunlarda dosyamdaki D33 ve D34 hücrelerindeki gibi 2 virgül kullanılan sayılar bunlarıda benim toplatma gerekiyor ancak excel bu hücreleri sayı olarak görmüyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tahsin bey çok teşekkür ederim ama elimde çok fazla veri var bunlarda dosyamdaki D33 ve D34 hücrelerindeki gibi 2 virgül kullanılan sayılar bunlarıda benim toplatma gerekiyor ancak excel bu hücreleri sayı olarak görmüyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

yardım edecek yok mu :(

tahsin bey in verdiği çözüm işe yarıyor

sayfanın içinde herhangi bir hücreye tıklatın ctrl f yapın bul yazan yerin yanında düzelt var onu tıklayın aranan kısmına , yazın yeni değerede . yazın tümünü değiştire tıklayın olay bitiyor tüm virgüller nokta oluyor.

Sub Noktayıvirgule()
Cells.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, SearchOrder:= _
xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
çevir
End Sub
Sub çevir()
Dim x As Range
For Each x In [C1:I5000]
If x.Value <> "" Then
If IsNumeric(x.Value) = True Then
x.Value = x.Value * 1
'MsgBox x.Address
End If
End If
Next x
End Sub

Not. formüllü hücreleri de değere dönüştürür, bilgilerinize.

Geri