• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki değere göre satır kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2013
arkadaşlar 2013 excel kullanıyorum, çok araştırdım fakat bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim....
Örneğin; 50 satırlık ve 30 sütunluk bilgilerin bulunduğu bir excelde ben Sayfa 1'de D ve E Sütunda D1 ve E1............. D50 ve E50 0(Sıfır)'dan büyükse o satırlar otomatik Sayfa 2'ye alt alta kopyalansın istiyorum... böyle birşey yapılabilinir mi Saygılarımla....

Sayfa1'in kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Cells(Target.Row, 4) > 50 And Cells(Target.Row, 5) > 50 Then
        c = Sayfa2.[a65535].End(3).Row + 1
        Sayfa2.Cells(c, 1) = Cells(Target.Row, 4)
        Sayfa2.Cells(c, 2) = Cells(Target.Row, 5)
    End If
End Sub

olmadı.. :)

Hocam, ilginize teşekkürler fakat, ben bu kodu dediğiniz gibi sayfa1 vb'de sayfa1'i çift tıklayarak kodu oraya yapıştırdım.. fakat çalıştıra basınca macros penceresi açıyor ve orada bu makro yok.. yanlış birşeyler mi yapıyorum acaba...

Merhaba.
şeklinde başlayan kod, Sayfa1 D ve E sütununda değişiklik yaptığınızda otomatik çalışır.
Herhangi bir satırda D ve E sütununa 50'den büyük sayı yazarsanız kod gereken işlemi otomatik olarak yapacaktır.

Tekrar merhaba.
Kod'u bir de aşağıdaki şekilde dener misiniz?
Kod'u Sayfa1'in kod bölümüne yapıştırınız.
Kod:
    If Cells(Target.Row, 4) > 50 And Cells(Target.Row, 5) > 50 Then
        c = Sayfa2.[a65535].End(3).Row + 1
        Rows(Target.Row & ":" & Target.Row).Copy
Sayfa2.Activate
Sayfa2.Cells(c, 1).Select
    Selection.Insert Shift:=xlDown
    Application.CutCopyMode = False
Sayfa1.Activate
    End If
End Sub

hocam, bu kodu sayfa1'de adını sağ tıklayıp kod görüntüle veya alt+f11 den kod bölümünü açıyor, oradan Mic.Excel objects altında bulunan altında Sayfa1(sayfa1) yazan yeri çift tıklayarak kod penceresine kodu yapıştıryorum ve sonra kaydedip çıkıyorum... fakat işlem olmuyor... makrolar kısmından da baktığımda makro görünmüyor...anlamadım gitti..
saygılar..

Kod'u sayfa1'in kod bölümüne uyguladıktan sonra sayfa 1'de örneğin 10'uncu satır D sütununda (yani D10 hücresine) 51, E sütununa (E10 hücresine) 55 yazarsanız, o satırdaki veriler Sayfa2'deki ilk boş satıra otomatik olarak aktarılır.

Ya da şu şekilde söyleyeyim;
herhangi bir sütunda bir hücreye veri yazdığınızda, veri yazdığınız satırın D ve E sütunlarındaki değer 50'den büyükse o satır Sayfa2'ye aktarılır.
İsterseniz örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyin ve oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada mesaj olarak yazın bakayım.

ömer hocam, veriyi giriyorum yine 2. sayfaya kopyalamadı... eksik yaptığım birşey mi var acaba... ?

ömer hocam, emeğini için çok teşekkür gerçekten, şimdi uğraşırken farkettim de D hücresine ve E hücresine 50'den büyük bir sayı girilince 2.sayfaya kopyalama yapılıyormuş... bun değiştirdim ve 0(sıfırdan) büyükse atsın diye.. fakat şöyle bir sorun var.. örneğin D hücresinde veya E hücresinde bir değer varsa yani D hücresinde 1 ve E hücresi boş veya 0(sıfır) ise o satırı kopyalamıyor... benim isteğim mail ile D ve E Sütünlarının dolu olarak aldığım bu exceli yani; bir hücresinde değer var diğer hücresi boş veya 0(sıfır) olsada bu satırı 2.sayfaya kopyalasın... kusura bakmayın sizleri yordum... çok teşekkür şimdiden.

Geri