• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki değere göre makro çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba siteden baktığım kadarıyla yapmaya çalıştım ama olmadı. Neyi hatalı yapıyorum? Amacım AB5 hücresinde formülle bir rakam dönüyor. 15 olduğunda bazı hücrelere gizlenecek bazıları ise görünecek. Sayg.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
If Range("ab5") = 15 Then
Rows("22:25").Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
Rows("26:26").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C3").Select
Else
Rows("22:25").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Rows("26:26").Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
Range("C3").Select
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Bu kodu sayfa adının üzerinde sağ tuş yapıp, "Kodu Görüntüle" dedikten sonra çıkan boş ekrana yapıştırdınız mı?

Module e yapıştırıyorsanız çalışmaz.

Kodun çalışmasında sorun görülmedi. Formüllü hücre değeri değiştiğinde gizleme ve göstermeleri yapıyor.

Üstad sayfa üzerinde de denedim çalışmadı. Office 2013 kullanıyorum fark eder mi? Sayg.

Üstad sayfa üzerinde de denedim çalışmadı. Office 2013 kullanıyorum fark eder mi? Sayg.

Bilgi seviyenizi bilemediğim için açıklamam gerekti.

IF in olduğu satıra break point koyun. ( satırın başında gri kolonu tıklayın satır kahverengi ye boyanacak)

hücrede değişiklik yapın. o anda kod penceresnin gelmesi gerekiyor. o satırı sarıya boyar. Bu aşamada F8 ile adım adım çalıştırıp kontrol edin.

Sorunu buldum sanırım. Sayfamda Auto_open() var bu yüzden çakışıyor galiba başka sayfada kodu denedim çalıştı. Bu çakışma durumunu nasıl engelleyebilirim? Şimdi de bu sorun çıktı. :(

Sorunu buldum sanırım. Sayfamda Auto_open() var bu yüzden çakışıyor galiba başka sayfada kodu denedim çalıştı. Bu çakışma durumunu nasıl engelleyebilirim? Şimdi de bu sorun çıktı. :(

Auto_open() ı VBA bölümünde BuÇalışmaKitabı yazan yerin kod bölümüne taşıyın.

Dediğiniz gibi yaptım hata komple auto_open 'ı sildim. Nafile başka yerde çalışıyor. Mevcut kitapta çalışmıyor. Ne engeller ki çalışmasını başka makrolar var ama alakasız. :(

Dediğiniz gibi yaptım hata komple auto_open 'ı sildim. Nafile başka yerde çalışıyor. Mevcut kitapta çalışmıyor. Ne engeller ki çalışmasını başka makrolar var ama alakasız. :(

Bu durumda dosyanızı örnek veriler ile dosya.tc yada dosya.co ya yükleyip linkini paylaşın.

Cevabı buldum.

Private Sub Worksheet_Calculate() şeklinde yapmam gerekiyormuş. Diğer türlü sayfadaki değişikliği algılamıyordu.

Yardımınız için yinede teşekkürler. Sayg.

Geri