• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücredeki değere göre daha önce girilen en büyük değer

Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2010 TR
1_2.png

Selamlar,
yukarıda eklediğim resme göre c sutununda kişiye girilen en son değeri b sütununa ve yine aynı formulle başka sayfadaki sabit bir hücreye nasıl eklerim.
a sütununa ahmet yazdığımda b sutununa 50 yazmalı, hasan yazsam 10 yazmalı mesela. formulle nasıl yaparız. 2 gündür çabalıyorum aynı zamanda öğrenebilmek içinde ama tıkandım :(

Son düzenleme:
Aleyküm Selam NaShi
Formülü Ctrl + Shift + Enter olarak yapıştırın

Kod:
=MAK(EĞER(A:A=A7;C:C;""))

2_1.png

Çok teşekkür ederim sayenizde yeni birşey öğrendim, fakat her yeni değer girdiğimde eskiler de güncelleniyor.

selam,
yanlış anlamıyorsam eğer, C kolonundaki en son değerin gelmesi isteniyor... Fakat yine de başlangıç değerlerinin ayrı bir yerde bulunması gerekmekte..
hazırlanan eki inceleyiniz..

Kullanılan Formül :
B2 hücresine

Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)>1;ARA(2;1/($A$1:$A1=$A2);$C$1:$C1);EĞER(EĞERSAY($J$2:$J$18;A2)>0;DÜŞEYARA(A2;$J$2:$K$101;2;0);"YOK")))

dosyada detaylı açıklama yapıldı.

İlave : Yukarıda anlatılan durum En SON değerin getirilmesine yöneliktir. Eğer En Son değer değil de, önceki değerler içerisindeki En BÜYÜK değer deniliyorsa , yukarıdaki formül şu şekilde düzenlenebilir...

Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$2:A2;A2)>1;MAK(EĞER($A$1:$A1=$A2;$C$1:$C1));EĞER(EĞERSAY($J$2:$J$18;A2)>0;DÜŞEYARA(A2;$J$2:$K$101;2;0);"YOK")))

Formül DİZİ formülüdür... Formülün hücreye girişi CTRL+SHIFT+ENTER ile yapılmalıdır.

Ek son durumu da kapsayacak şekilde güncellendi..

link : http://s3.dosya.tc/server9/dewit3/Nashi.xlsx.html

Son düzenleme:
Hocam siz gerçekmisiniz, inanamıyorum nasılda özenerek hazırlamışsınız. her iki formülde işimi görecektir ve mükemmel çalışıyor. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi bana düşen nasıl bir mantık yürüterek formüle ettiğinizi anlamaya çalışarak öğrenmek olacak. Tekrar teşekkürler.

selam,
estağfurullah...
rica ediyorum...
kolaylar gelsin..

Geri