• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücredeki bir kelimeyi çoklu olarak alma

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Arkadaşlar Merhaba excelde belli bir hücredeki bir kelimeyi almak için=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("idare";A1;1));"idare";"") formülünü kullanıyorum bunu çoklu yanı 6li yapabilirmiyiz mesela kelimede varsa istanbul bursa sakarya kocaeli edirne tekirdağ alsın

Merhaba,
Ben anladığım kadarı ile bir örnek vermeye çalışayım.
Adımları uygulayınız.
  • A sütunu verileriniz,
  • B sütunu kriterleriniz, (İstanbul , Eskişehir , Kayseri .. gibi)
  • C sütunu kriterlerinizin karşılıkları (İstanbul=Boğaz , Kayseri=Pastırma .. gibi)
İşimizi biraz kolaylaştırması için Ad tanımlaması yapınız. (Ben alan adını verdim)
Kod:
=Sayfa1!$B$2:İNDİS(Sayfa1!$C:$C;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$C:$C))

Sonuç için;
Kod:
=EĞERHATA(ARA(;-MBUL(İNDİS(alan;;1);A2);İNDİS(alan;;2));"")

Not
: Verilerinizin ikinci satırdan başladığı ve sayfa adınızın Sayfa1 olduğu düşünülmüştür.

Saygılar,
Şeşen

Sayın Bzace "alan" adı hangi hücre aralığını kapsamaktadır?
birinci kod hangi hücreye yazılacak?
ikinci kod hangi hücreye yazılacak?

Lütfen Belirtir misiniz?

Sn. KMLZDMR,
Bilgim dahilinde her zaman.
Birimci formül herhangi bir hücreye yazılmayacaktır.Yazılacak yer Formüller sekmesi altında Ad yöneticisinin içerisinde yazılacaktır.
Alan adını siz istediğiniz ismi yazabilirsiniz.
Alan B2:C hücresi son dolu hücreyi kapsamaktadır.

İkinci formülü istediğiniz hücreye yazabilirsiniz.

Sayın bzace eksik bilgi verdim sanırım hepside a sütununda bulunmaktadır örnek istanbul idare mah. Sakaryal idare mah. Bursal idare mah. gibi yazmakta b sütununda ise varsa sadece istanbul sakarya bursa kocaeli edirne tekirdağ alması yoksa boş kalması. Yanı yukarıda benim verdiğim örneğin çokluğunu istiyorum kolay gelsin

selam,
alternatif olarak
ekteki örneği inceleyiniz..
A sütununda Arattırılacak cümleler
M2:M44 aralığında ise Aranılacak şehirler (kelimeler) var.
C2 hücresinde

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($M$2:$M$44;(1/BÜYÜK(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(--ESAYIYSA(MBUL($M$2:$M$44;$A2))*SATIR(DOLAYLI("1:"&SATIRSAY($M$2:$M$44))));SÜTUNSAY($A:A)))^-1);"")

DİZİ Formülü yazıldı... Sağa ve aşağıya doğru kopyalandı.
Açıklamalar sayfada yapıldı.

link : http://s5.dosya.tc/server3/cdy5a2/KelimeAramaBulma.xlsx.html

sayın sakman26 formülünüz işimi çözmedi maalesef. benim tek hücrede halletmem gerekiyor =EĞER(ESAYIYSA(MBUL("İstanbul";A1;1));"İstanbul";"") bu formül işimi görüyor ancak tek şehir için .benim ise istanbul sakarya bursa kocaeli edirne tekirdağ olmak üzere 6 şehiri aratmam gerekiyor. =EĞER(ESAYIYSA(MBUL("İstanbul";A1;1));"İstanbul";"") bu formülü 6 şehiri aratacak şekilde çoğaltabilirsek işimi görür teşekkür ederim.

Geri