• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede Yazılı Formülün, Gerekli Hücreler Dolmadan Gözükmemesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Excel Vers. ve Dili
2013 ve Türkçe
Merhaba arkadaşlar, excel'de yeni sayılırım. 2013 sürümü kullanıyorum. Sıkıntım başlıkta anlaşılamamış olabilir diye daha net bir şekilde açmaya çalışayım örneğin;

A1 hücresi boş
A2 hücresi boş
A3 hücresi ise =A1+A2 olduğunu varsayalım. Bu şekilde yapınca A3 hücresinde 0 yazıyor, ancak ben sadece A1 ve A2 hücrelerine sayı girişi yapıldığında A3 hücresinin gözükmesini istiyorum, böyle bir formül ya da koşullu biçimlendirme var mı, teşekkürler :)

Ve hatta hücredeki formülün içinde eğer 4 tane farklı daha hücre geçiyorsa, 4ünü de doldurduktan sonra asıl hücrenin sonucu görüntülemesini sağlamak mümkün müdür ?

selamun aleykum,
A3 hücresine
Kod:
=eğer(ve(a1<>"";a2<>"");a1+a2;"")

Kod:
=EĞER(YADA(A1="";A2="";A3=""......gibi gerekli hücreler);"";A1+A2+A3+....)
şeklinde formüle edebilirsiniz.
Ya da eğer matematiksel işleme tabi tutacağınız hücreler bitişik veya aralarda başka veri olmadan bir sütun ya da satırda yer alıyorsa;
Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(A1:A3)>0;"";TOPLA(A1:A3))
gibi bir formül olabilir.
Örnek dosya olmadan ancak bu kadar söyleyebildim.
Şayet bir örnek dosyayı, bir dosya paylaşım sitesine yükleyip, burada belgenin link'ini paylaşırsanız daha kesin cevaplar alırsınız.
İyi günler.

Verdiğiniz 3 formül de çalışıyor çok teşekkürler, ben de cevap beklerken kendim fikir yürütmeye çalışıp =EĞER(A1:A2>0 ...... diyerek başladım ve bu yöntem de işe yaradı, tek bir işlemi excel'de 10 farklı şekilde yapabilmek güzel bir olay. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum ikinize de :)

Estağfurullah, önemli olan ihtiyacın görülmesi.
İyi günler dilerim.

Geri