• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede Yanıp sönen yazı

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese Merhaba !!!
Değerli arkadaşlar forumda benzer konular var ancak benim isteğim olan ekteki dosyada izahat yapmaya çalıştığım tarzda bir dosyaya rastlayamadım.Var olan dosyalarıda günün tarihine (F! Hücresi) bağlı olmak üzere; tarih geldiğinde yanıp sönme olayını yapamadım. Umarım mümükün olan bir husustur .Bilgisi olan arkadaşların yardım ve ilgileri için şimdiden teşekkürler!!!

Ekli dosyalar

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("M:M")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Call hucreler
If WorksheetFunction.CountIf(Range("M2:M" & Cells(65536, "M").End(xlUp).Row), "SATILDI") > 0 Then
Module5.dur = False
Call basla
Else
Module5.dur = True: var = False
End If
If Err Then
Target.Interior.ColorIndex = xlNone
Target.Font.Color = vbBlack
Target.Font.Bold = False
End If

End Sub

Evren Gizlen Üstadımın Kodudur. Benim işimi görmüştü. Halada kullanıyorum. Allah Razı olsun Evren Üstadımdan.

Sayın Yeşilyurtlu öncelikle ilginiz için teşekkürler!!!verdiğiniz linkleri daha önce incelemiş idim. 2 nolu linkteki dosya sanırım işime yarayacak gibi idi;ancak maalesef silinmiş.Sayın Evren Bey' in kodunun uygulandığı bir örnek ekleyebilir iseniz ... ben kodu dosyama uyarlayamadım koddaki "call hücreler"satırında hata almaktayım. ilginiz için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım!!!

Değerli Arkadaşlar!!! Çözüm olabilecek önerileri beklemekteyim saygılar!!!

Sayın Ayşavkı

VBA bir modül ekleyin.

Kod:
Sub auto_open()
Dim X As Long
For X = 2 To Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(3).Row
    If Sheets("Sayfa1").Cells(X, 4) = Sheets("Sayfa1").Range("F1") Then
        Sheets("Sayfa1").Cells(X, 4).Interior.ColorIndex = 8
        Sheets("Sayfa1").Cells(X, 5) = "Tahsil günü"
    Else
        Sheets("Sayfa1").Cells(X, 4).Interior.ColorIndex = xlNone
        Sheets("Sayfa1").Cells(X, 5) = ""
    End If
    Next
End Sub

uygulama yapınız.

Sayın Kuman!!! Öncelikle ilginiz için teşekkürler, geri dönüş için bu kadar geciktiğim için özür dilerim.
vermiş olduğunuz kodu her defasında kendim çalıştırmam gerekiyor oysa ben; dosyada da yaptığım izahat üzere "D" sütunundaki tarihlerin otomatik yanıp sönmesini istemekteyim.şöyle anlatayım örneğin 4.satırda 17.04.2011 tarihi var. "F1" hücresinin değeri 17.04.2011 'e geldiğinde 4.satırdaki (D sütunundaki) 17.04.2011 tarihi o gün (17.04.2011) boyunca dosyayı her açtığımda, dosya açık olduğu sürece yanıp sönsün. ilgileriniz için tekrar teşekkürler SAYGILAR!!

Herkese Merhaba !!!
Sayın Husgvarna!!! emeğiniz ve alakanız için teşekkürler. isteğim tam olarak bu olmamakla beraber değerli çalışmanız işimi görecek .benim isteğim arka plan renginden ziyade tarihin ve yazının yanıp sönmesi idi,ama bu çalışmada çok kullanışlı olacak,şimdilik bir sorun görünmemektedir,ilerleyen safhalarda siz ve değerli arkadaşların tekrar yardımlarınızı rica edebilirim Saygılar!!!

Sayın Husgvarna!!! Çok teşekkür ederim.kendi dosyama uyarlamada herhangi bir sıkıntı yaşar isem;hoşgörünüze sığınarak tekrar rahatsız ederim Saygılar!!!

Selamlar,

Bende bir örnek dosya hazırlamıştım. Alternatif olarak incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Bey!!! emeğiniz için çok teşekkür ederim.çok güzel bir çalışma, bir çok arkadaşın ihtiyacına cevap niteliğinde tekrar teşekkürler!!! kendi dosyama entegre etme aşamasında takıldığımda hoşgörünüze sığnarak rahatsız edeceğim sanırım Saygılar!!!

Sayın Korhan Bey!!! eklediğiniz çalışmayı kendi dosyama uyarlamaya çalıştım fakat başaramadım , ek olarak bir isteğim daha olacaktı ama; o isteğimide dosyada izah etmeye çalıştım.dosyayı uğraştığım şekli ile ekledim hoşgörünüze sığınarak...ilgileriniz için şükranlarımı sunarım.saygılar

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Deneme yapmak için örnek dosyada N3 hücresine elle tarih yazdım siz kendi dosyanızda düzeltirsiniz. Birde kontrol edilecek tarihi O1 hücresine aktardım.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Bey !!! emekleriniz için şükranlarımı sunarım tam istediğim gibi olmuş, şimdilik problem görünmüyor, ancak dosyayı epeyce sallıyor takıldığım noktalarda tekrar rahatsız etmem gerekebilir hoşgörünüz için ayrıca teşekkürler Saygılar!!!

Geri