• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede rakam yoksa satırı sil

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
F sütununda tutar mevcut.
1) eğer f sütununda rakam yoksa satırı silsin istiyorum
2) eğer f sütununda ki rakam sıfır ise satırı silsin

Deneyiniz.

Kod:
Sub Sil()
    Dim Son As Long, X As Long, Alan As Range
    Dim Kontrol_1 As Boolean, Kontrol_2 As Boolean

Son = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row

For X = Son To 1 Step -1
        Kontrol_1 = (Cells(X, "F") = "" Or Cells(X, "F") = 0)
        Kontrol_2 = Not IsNumeric(Cells(X, "F"))
        If Kontrol_1 = True Or Kontrol_2 = True Then
            If Alan Is Nothing Then
                Set Alan = Cells(X, "F")
            Else
                Set Alan = Union(Alan, Cells(X, "F"))
            End If
        End If
    Next

If Not Alan Is Nothing Then
        Alan.EntireRow.Delete
        MsgBox "Ýþleminiz tamamlanmýþtýr.", vbInformation
    Else
        MsgBox "Silinecek satýr bulunamadý!", vbExclamation
    End If
End Sub

http://dosya.co/k8hjc3l5alxf/Adsız.jpg.html

hocam bir kısmını temizledi ancak hala ilgisiz satırlar var. f sütununda rakam olmayan satırların bir kısmını temizlemedi :(

şöyle anlatayım hocam 1. kural ve 2. kural ayrı ayrı olması gerekli. farklı butonlara farklı görevler atanacak çünkü. yani önce 1. kuralı gerçekleştirsin yani f sütununda parasal bir değer yoksa yazı varsa veya sütundaki satır boşsa satırı silsin.

2. kuralı şimdilik dikkate almayın onun için ayrı bir kod açacağız yani

Kodu revize ettim. Tekrar deneyiniz.

En sonunda herşeyi silebildim. :)

Şaka bir yana kodu tekrar düzenledim. Deneyiniz.

Range("f1:f" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
MsgBox "Satırlar Silindi"

bu kodla boş satırlrı siliyor. buna ek olarak f sütununda rakam olmayan satırları silmeyide ekleyebilirmiyiz?

korhan hocam veya şöyle yapalım e sütununda tarih yoksa satırı silsin sanırım daha kısa olur

Önerdiğim kodu tekrar deneyin. Olmazsa dediğiniz gibi düzenleriz.

korhan hoam ezda olsa bi kaç tane yazı ve boş olan satırlar var. sanırım burdaki sorun şu hocam şimdi farkettim.

mesela f sütunu için bakıyoruz tamam doğru ancak en son dolu hücre b sütunuda olabiliyor c sütunuda d sütunu gibi değişken.

şöyle yapalım. A1:F hücreleri arasındaki en son dolu hücrede f sütununda tutar yazılmamışsa satırı silsin.

sanırım o zaman olacaktır

"Son" değişkenini düzelttim. Tekrar deneyiniz.

hocam oldu gibi sadece 1. satırda yazı kaldı. 1. satırıda temizleyebilirsek 10 numara olucak
:)

Örnek dosya talebimizin ne kadar önemli olduğu daha net anlaşılıyor sanırım.

1.satırın başlık olduğunu düşünmüştüm. Bu sebeple silinmiyor. Kodu revize ettim. Tekrar deneyiniz.

korhan hocam çözdüm. akşam mesaj yazdım ama sanırım gelmemiş. bende dediğinizi yaptım satırdaki 2 rkamını görünce aynı şeyi düşündüğünüzü anladım. başşlık satırı olarak bende o satırı dediğiniz gibi 1 olarak yapınca sorun kalktı. emeğinize sağlık. hocam bunda ek dosya neden gönderemedim çünkü masa üsünde bir kaç dosyadan veri çektiği için iş uzundu. ilginiz için çok çok çok teşk.

Geri