• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede Girilen Değere Göre Biçimleme

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Merhaba

Herhangi bir hücrede yazacağım değere göre veri girişini yapıp Enter ladıktan sonra giriş yaptığım hücrenin sol tarafında bulunan hücre renginin istediğim dolgu rengi ile biçimlenmesini istiyorum. Örneğin C2 hücresine "N" harfini yazıp enter ladığımda B2 hücresinin Yeşil renkli olmasını istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bunun için tüm kriterleri belirtirseniz çözüm kolay olacaktır. Birde herhangi bir hücre demişsiniz. Eğer veri A sütununda bir hücreye girilirse ne olacaktır?

Kriter tek dediğim gibi "N" harfi. Ayrıca A sütununa bu veri gelmeyecek dolayısıyla bir sorun yok bu konuda.

Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = "N" Then Target.Previous.Interior.ColorIndex = 4
End Sub

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Tamda istediğim buydu. Burdan sonrasını kendim geliştirebilirim.

Konu ile ilgili olarak birşey daha sormak istiyorum. Hedef hücrenin bulunduğu satırda belli bir alan seçmek istedeğim zaman yapmam gereken nedir. Örneğin hedef hücre H2. Veri girişi yapıldıktan sonra D2:G2 alanını seçmesi gerekiyor. Aynı şekilde H3 için D3:G3, H4 için D4:G4 gibi.

Konu ile ilgili olarak birşey daha sormak istiyorum. Hedef hücrenin bulunduğu satırda belli bir alan seçmek istedeğim zaman yapmam gereken nedir. Örneğin hedef hücre H2. Veri girişi yapıldıktan sonra D2:G2 alanını seçmesi gerekiyor. Aynı şekilde H3 için D3:G3, H4 için D4:G4 gibi.

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
sat=target.row
range("d" & sat & ":g" & sat).select

Geri