• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücrede Formul Sonucunu formülden ayırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tweeter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2013 Türkçe
Mrb.
a3 hücresinde =a1+a2 formülü var. Sonuç diyelim ki 5. a3 hücresini tıkladığımda formül satırında doğal olarak =a1+a2 yazıyor. Ben ise bir defalığına bu hücrede formül yerine direk 5 yazmasını veya çevirebilmeyi istiyorum. Bu bir çalışma (sayıyı taşıma) için çok gerekli oldu. Bunun bir yolu var mıdır.

Merhaba,
Denedinizmi bilmiyorum?

"Formüllü kısmı kopyalayıp başka bir alana yapıştır yerine özel yapıştırı seçip sadece değer dediğinizde sayıları formülsüz olarak aktarırsınız. Bir defaya mahsus yapabilirsiniz"

Sayfanın kod bölümüne ekleyip A1 ve A2 ye değer girerek denermisiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a1:a2")) Is Nothing Then Exit Sub
Range("a3").Value = Range("a1").Value + Range("a2").Value
End Sub

Bahsettiğiniz formül A3 hücresine nasıl yazıldı?

Eğer formül ilgili hücrede metin gibi yazılıysa makro ile EVALUATE komutu ile hesaplanıp istediğiniz bir alana yazdırılabilir.

Ben sorunuzu okuduğumda bu şekilde anladım. Yanlış anlamış olabilirim.

Arkadaşın bahsettiği durum şu şekilde sanırım.
Formül ile gelen sonuçlar dinamik olduğundan her seferinde güncel verileri çekecektir. Formül ile gelen sonuç geldikten sonra değer olarak kalmasını istiyor sanırsam. Bende bu şekilde anladım.

Eğer durum böyle ise, aynı sorun benim başımda da var :)
Bunun için sonuçlar geldikten sonra formüllü ya da istediğiniz olanı seçip, Özel yapıştır kısmından Değer olarak yapıştırmayı deneye bilirisiniz. Ben bu şekilde devam ediyorum yoluma...

Mutlu günler dilerim.

Arkadaşın bahsettiği durum şu şekilde sanırım.
Formül ile gelen sonuçlar dinamik olduğundan her seferinde güncel verileri çekecektir. Formül ile gelen sonuç geldikten sonra değer olarak kalmasını istiyor sanırsam. Bende bu şekilde anladım.

Eğer durum böyle ise, aynı sorun benim başımda da var :)
Bunun için sonuçlar geldikten sonra formüllü ya da istediğiniz olanı seçip, Özel yapıştır kısmından Değer olarak yapıştırmayı deneye bilirisiniz. Ben bu şekilde devam ediyorum yoluma...

Mutlu günler dilerim.

Evet bu da bir çözüm olabilir. Teşekkür ederim.

Geri