• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücrede değer yerine formül görünüyor

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba

Ben excel 2003 ingilizce kullanıyorum. düşey ara formülünün ingilizcesinin vlookup olduğunu öğrendim ve =VLOOKUP(B3:B113;VFSODM0509tahs.csv!$C$23:$G$110;5;0) olarak formül girdim. Fakat hücrede değer yerine yazdığım formül çıkıyor. Format cells den formatı genel olarak ya da numara olarak değiştiriyorum fakat düzelme olmuyor. Ne yapmalıyım. Teşekkürler

Merhaba,

Formatı değiştirdikten sonra hücre üzerinde F2 + Enter yapınız.

.

Dediğiniz olmasa, sanki bu formül çalışacak mı?

=VLOOKUP(B3:B113;VFSODM0509tahs.csv!$C$23:$G$110;5 ;0)

.

Sanırım sorunum çözülemeyecek. Yurttaş sanırım formülde hata olduğunu söylüyor. Yani yorumunda ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Teşekkürler

Sanırım sorunum çözülemeyecek. Yurttaş sanırım formülde hata olduğunu söylüyor. Yani yorumunda ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Teşekkürler

.

Formül yanlış.

VLOOKUP konusunda aşağıdaki linklerde belirtilen örnekleri inceleyin.

Lookup-vlookup-hlookup

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Gelelim probleminize uzaktan teşhis koymak pek kolay olmuyor. Verilen yanıtlar, olsa, olsa mantığına dayanır.

Show Formulas işaretli olabilir. Bu işareti kaldırın.

Tools > Options >View > Formulas olabilir.

.

.

Formüller sekmesinde formülleri denetleme grubundan Formül göster sekmesi baslı kaldıysa hücrede sürekli formül gözükür.

Teşekkürler. Sorunun sebebini anladım. Üzerinde çalıştığım iki dosyadan birisini kayd etmemiş olmamdan kaynaklanıyormuş.

arkadaşlar yardım lütfen..
excel tablomda kullanıcı veril listesinden bir metin seçiyor ve bu metni diğer bir sayfada göstermem gerek... ve fakat = yaptıgım halde formül görünüyor... hicreyi metin biçimlendirdiğim halde yine aynısı oluyor
offce 2013 64 version

tüm datayı copy/paste value yöntemi ile başka workbook'a taşıyarak sorunu çözebiliyorsunuz. ben de aynı sorunu yaşadım bu şekilde düzeldi sadece.

arkadaşlar yardım lütfen..
excel tablomda kullanıcı veril listesinden bir metin seçiyor ve bu metni diğer bir sayfada göstermem gerek... ve fakat = yaptıgım halde formül görünüyor... hicreyi metin biçimlendirdiğim halde yine aynısı oluyor
offce 2013 64 version

Bu olay hücreyi metin olarak biçimlendirmenizden kaynaklanıyor, hücre biçimini genel olarak ayarlayınız. Sonra hücre içine girip Enter'a basınız.

Geri