• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre yüksekliğinin otomatik ayarlanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canbolad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis xp
Foruma yeni katıldım ve bir süredir konuların hemen hemen bir çoğunu inceledim benim için gerçekten çok faydalı oldu, katkısı olan ustalara saygılarımı sunuyorum ve yeniyılınızı ve mübarek kurban bayramınızı kutluyorum
uzun bir süredir otomatik yazışmalar adı altında bir çalışmam var bu forum sayesinde konuları inceleyerek çalışmamın sonuna geldim yapamadığım son bir detay kaldı o da şu; sayfa 1 de birleştirilmiş hücrelerde yazdığım bir metni sayfa 2 de de yine birleştirilmiş hücrelerde otomatik olarak yazdırıyorum yanlız metnin uzunluğuna ve kısalığına bağlı olarak sayfa 2 deki metin kopyalanan hücrenin otomatik olarak yüksekliğinin ayarlanmasını istiyorum. yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.

Satıra sığdırmak için

Kod:
Rows(1).EntireRow.AutoFit

Sutuna sığdırmak için
Kod:
Columns("A").EntireColumn.AutoFit

sayın alpi
bu kodu vb düzenleyicisine yazdım ancak olmadı
biraz daha açıklama yazarsan çok sevinirim
saygılar;

Hücre yüksekliğini ayarlamak istediğiniz sayfa adını sağ tıklatın ve kod görüntüle yi seçin. Aşağıdaki kodu açılan kod editörüne yazın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Target.Address = "A1" Then Rows(Target.Rows).EntireRow.AutoFit
Application.EnableEvents = True
End Sub

Not: Yukarıdaki A1 hücre yüksekliğinin otomatik ayarlanacağı hücre adresini belirtir. Siz hangi hücrenin otomatik ayarlanmasını istiyorsanız A1 yerine o hücrenin adresini yazınız.

sayın leventm hocam
sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
verdiğiniz linki inceledim, kendi çalışmama uyarlamaya çalıştım ama yine yapamadım ekteki dosyamı bi incelerseniz çok sevinirim.

Ekli dosyayı inceleyin.

Sayın ALPİ selamlar,
Application.EnableEvents = False/True kodu ne anlama geliyor? Kodun hızlı çalışması ile bir ilgisi var mı? Teşekkür ediyorum.

Kod:
Application.EnableEvents = False

Satırı change olayının bir kez çalıştırılması için kullanılmıştır.

Örneğin A1 hücresinde bir değişiklik olduğunda çalışan change olayına şu kodu yazarsanız
Kod:
target=target+1
bu durumda kısa bir döngü oluşacaktır. İşte burada bu satır ile bu döngü engllenmiş oluyor.

Kaynak Sayın Levent:)

sayın leventm hocam
ekteki örneğe kod yazmışsın ancak ben yine çalıştıramadım
çalıştırmak için ne yapmak gerekiyor, eğer bu şekilde olmuyorsa ben kendimce şöyle bir mantık düşünüyorum,tabi kod yazmayı bilmiyorum, giriş bölümündeki metin yazılacak bölümün satır sayısını ikinci bölümde standart hücre genişliği ile çarparsak olurmu yardımlarınızı bekliyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.

Kod giriş sayfasındaki B21 hücresine veri girip entere bastığınızda otomatikman çalışacaktır. Uzun bir veriyi yazdıktan sonra yakalama sayfasına geçerek sonucuna bakabilirsiniz.

Salın Leventm hocam
başınızı epey ağırttım ama kusuruma bakmayın
inanın olmuyor ne yaptıysam çalıştıramadım.

Sanırım Sayın Canbolat hücrenizdeki satır sayısını artırmadığınızdan kaynaklanıyor.

Hücredeki metinde bir yeri seçtikten sonra ALT+Enter tuşlarına basın. Sonra deneyin.

Yapmanız gereken giriş sayfasındaki B21 hücresine uzun bir metin yazmak sonrada yakalama isimli sayfada A17 hücresine bakmaktır. A17 hücresinin içindeki metnin uzunluğuna göre genişlediğini göreceksiniz.

uzun bir metin yazıp entere bastığımda
Run-time error '424':
object required
hata uyarısı çıkıyor.

Çok ilginç böyle bir hatayı nasıl aldınız inanın anlayamadım. Denemeyi son eklediğim dosyadamı yaptınız.

Bence uygulamanızda pratik olmayan bir mantık hakim. Neden verinin uzunluk-kısalık durumuna göre ilgili satır genişleyecek ve daralacak? Alttaki pragrafa bitişik olup yekpare bir görüntü için midir? Eğer öyle ise : Bu yönteme gerek yok. İlgili satır genişliğini standart yapabilirsiniz. =Birleştir(&) formülü ile verilerinizi birbirine bağlayabilirsiniz.

Sn canbolad

Güvenlik ayarlarınız ile ilgili bir ayar eksikliği olabilir. Aşağıdaki ayarları yaparak tekrar deneyin.

Araçlar-makro-güvenlik-güvenlik düzeyi-düşük olarak ayarlayın.

Araçlar-makro-güvenlik-güvenilen yayımcılar-visual basic project erişimine güven seçeneğini işaretleyin.

sn Seyit Tiken
yazacağımız metin bazen kısa, bazende çok uzun olabiliyor,
metin aşağı doğru büyüdükçe ,metin bölümünün altında bulunan imza kısımlarınında sayfanın altına otomatik kaymaları gerekiyor.
Tabi bu metin bölümünü manuel olarakta ayarlayabiliriz, ancak çok kullanıcısı olan bir form yapıyoruz, asıl yazdırılacak sayfalara müdahale edildiğinde
bilgisayarı sadece daktilo olarak kullanabilenlerle hergün mücadele etmek zorunda kalırız.

Geri