• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre verileri kullanarak adres oluşturarak köprü kurmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaşlar iki tane excel dosyası düşünün birisi ana verilerin olduğu tablo diğeri ise kendi içerisinde verilerin olduğu bir excel dosyası. Kendi verilerin sonuç kısmını ana verinin olduğu yerdeki uzantısını ana verinin bulunduğu excel dosyasındaki hücre verilerini kullanarak oluşturdum ama bu oluşturulan veri ile köprüyü oluşturamadım bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
=KÖPRÜ(KIRP("'["&H14&" "&I14&" "&J14&" "&K14&" "&L14&" "&M14&" "&N14&O14&"]Sayfa1'!$J$15");"Adrese Ulaşmak İçin Tıklayınız…")

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
=KÖPRÜ(KIRP("'["&H14&" "&I14&" "&J14&" "&K14&" "&L14&" "&M14&" "&N14&O14&"]Sayfa1'!$J$15");"Adrese Ulaşmak İçin Tıklayınız…")

Korhan bey köprü kurarak köprü kurulan hücredeki değerin yazılmasını istiyorum. yani kısaca ana exceldeki hücreye verilerin bulunduğu exceldeki hücre değerini yazdırmak istiyorum.

İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim

DOLAYLI fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Fakat bu durumda verinin gelebilmesi için kapalı dosyanın açık olması gerekir.

DOLAYLI fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Fakat bu durumda verinin gelebilmesi için kapalı dosyanın açık olması gerekir.

Korhan bey bunu yapma sebebim yaklaşık 8000 adet binanın bulunduğu excellerden bu binalara ait performans puanının ana excel dosyasına yazdırmak istiyorum. Bunun için de her gelen dosyanın adres uzantısını ana dosya üzerindeki hücreler vasıtasıyla adresi oluşturarak o binaya ait performans puanını ana exceldeki kısma çekmek istiyorum bunu yapamadım. 8000 adet dosyanın açık olması vasıtasıyla bu verinin çekilmesi çok zor olacak bizim için.

8000 adet dosya için bu işlem zahmetli olacaktır.

Örnek dosyalarınızı eklerseniz makro ile daha kolay bir şekilde verileri almanızı sağlayabiliriz.

Korhan bey daha açıklayıcı bir örnek dosya ekliyorum daha anlaşılır olduğu kanaatindeyim. Kendim üst kısımda ne yapmak istediğimi iyi anlatamadığımı düşündüm. Dosya ektedir.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ben konuyu gayet net anladım. Bu işlemi DOLAYLI fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Fakat verilerin güncellenmesi için dosyaların sürekli açık olması gerekir. Bu da çok kullanışlı bir durum değildir.

Bu sebeple size makro kullanmanızı öneriyorum.

Bu yüzden örnek dosyalarınızın bir kaçını eklerseniz dosyalarınızın hangi sayfasından hangi hücreleri nereye almak istiyorsanız ona göre kod önereceğim.

Geri