• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Tıklandığında X işaretini koysun

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba,

Makro ile; D1:D40 ve F1:F40 Hücrelerine mouse ile tıkladığımda X işaretini hücreye yazsın. Tekrar tıkladığımda silsin.

Ne kadar sitede baktıysam sorunu çözemedim. Yada buna uygun bir örnek bulamadım. Herkese teşekkür eder ellerine sağlık diyorum.

Denermisiniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
 If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
    If Not Intersect(Target, Range("d1:d40")) Is Nothing Then
        Target.Font.Name = "Marlett"
        If Target = vbNullString Then
           Target = "r"
        Else
           Target = vbNullString
        End If
    End If
End Sub

Mustafa Bey Merhaba,

Yazdığınız kodu modüle ekledim. Makro tuşu oluşturamadığımdan çalıştıramadım. Ayrıca, sadece D sütünü için yazıldı galiba. D1:D40 sütünü ile E1:40 sütünü için olacaktı.

Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Bu kodu sayfanın kod bölümüne yapıştır.
Makro tuşuna gerek yok.
Hücreyi tıkladığında makro çalışacak.

Kod:
 If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
    If Not Intersect(Target, Range("d1:e40")) Is Nothing Then
        If Target = vbNullString Then
           Target = "r"
        Else
           Target = vbNullString
        End If
    End If
End Sub

Merhaba Mustafa Bey,

Sizi yordum önce özür dilerim. Kodu kod bölümüne yazarak makro içerebilen dosya olarak kayıt yaptım.
Sonra dosyayı açarak denedim ama çalışmadı. Hata da vermiyor. D1:E40 aralığındaki hücrelere tıkladığımda X işareti veya başka bir işaret yazmıyor.

Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.

Bu kodu sayfanın kod bölümüne yapıştır.
Makro tuşuna gerek yok.....Hücreyi tıkladığında makro çalışacak.
Kod:
 ….............
End Sub[/QUOTE][QUOTE="Filose, post: 834004"][COLOR="Red"]Kodu kod bölümüne yazarak[/COLOR] makro içerebilen dosya olarak kayıt yaptım.[/QUOTE]
Merhabalar, Mustafa Bey'in yazdığı gibi, kod'u modüle DEĞİL, sayfanın kod bölümüne yapıştırmalısınız.
Sayfanın kod bölümüne; alt taraftan ilgili sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde ulaşabilirsiniz.

Ömer Bey,
Çok teşekkür ederim sorun çözüldü. Insert Module kısmına yazmıştım. aynı şey olduğunu düşündüm. Sayenizde farkını gördüm.

Ömer Bey, Sütün bazında yani; D1:D40 ve F1:F40 alanı için nasıl olacak?

If Not Intersect(Target, Range ("D1:D40;F1:F40")) Is Nothing Then

Bunu yaptım ama olmadı. Teşekkür eder saygılar sunarım.

Aralık belirtirken ";" yerine "," kullanın.
Kod:
Range("D1:D40[COLOR="Red"],[/COLOR]F1:F40")

Tekrar merhaba.
Sadece D1:D40 ve F1:F40 (E1:E40 hariç) için uygulama istiyorsanız ilgili satırı aşağıdaki ile değiştirin.
Kod:
If Not Intersect(Target, Range("D1:D40[B][COLOR="Blue"],[/COLOR][/B] F1:F40")) Is Nothing Then
Sonradan ilave not: Ben yazana kadar Sayın mucit cevaplamış bile.

Ömer Bey ve bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Herkesin ellerine sağlık. Tam istediğim gibi oldu.
İyi akşamlar

Merhaba,
Kod çalışıyor. Ancak ben bunu X ile işaretli olanları şu mail'e gönder diye kullanıyorum. Anladığım kadarıyla bu kodun içinde hücreye konulan X işareti nümerik değeri farklı.

Bu nedenle manuel olarak X koyduğumda mail gidiyor. Ama bu kodla tıklayarak işaretlediğimde gitmiyor.

Burada X değeri farklı galiba nedeni konusunda bilgilerinize ihtiyacım var.

Saygı ve hürmetlerle.

Merhaba.
Kırmızı olan satırı silin, mavi olan satırda tırnak içindeki r harfini X olarak değiştirin.
...................
Target = "r"
Ya da mail kodunda x yerine r harfini kullanın.

Ömer Bey Merhaba,

Target.Font.Name = "Marlett" Bu satırı kaldırdım. r harfini x olarak değiştirdim olmadı.

Sonra mail kodunda bulunan x yerine r olarak yaptım yine olmadı. Sorun şu bildiğiniz gibi TIKLANARAK KONULAN X İŞARETİ ile mail gönder kodunda yazdığım x harfinin karakter numarası farklı bunu tutturamadık galiba.

Örnek dosyayı ekte gönderdim. Ömer bey tekrar çok teşekkür ederim.

Saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Bir önceki cevabımdaki düzeltmeyi (Marlett ibaresini taşıyan satırı silip, tırnak içindeki r harfini x olarak değiştirmişseniz) yapmışsanız, ilgili sütunları (B ve E sütunu) seçip YazıTipini Calibri, Arial, Tahoma gibi Marlett dışında standart kullandığınız Yazıtipi olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Ömer Bey Merhaba,

Evet dediğiniz gibi karakter sorunu. Düzeltim sorun halloldu. Teşekkür eder saygılar sunarım.

Ömer Bey Merhaba,
Sizi yorduğumu farkındayım. Seçilen dosyaları 2 ayrı e-mail'i seçip gönderebilir miyim.
Bütün yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Hoşçakalın.

Geri