• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre sorgulama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar. uğraştığım ama çözemediğim bir sorunum var. Ekte hazırladığım bir çalışma var. Bu çalışmaya göre ilk sekmede veriler mevcut. ikinci sekmede ise ilk sekmedeki verilerin sorgulanması gerekiyor. Aslında biraz daha detaylı ama örnek çalışma üzerinden incelerseniz daha iyi olacaktır. Şimdiden hepinize teşekkür ederim

Ekli dosyalar

İstediğimden daha fazlası olmuş nerdeyse :) ilginiz için çok teşekkürler.

Fakat bir sorum daha olacak. Bu hücreleri, formülü kopyalamadan sadece içinde yazan değerler ile kopyalama ve başka bi yere yapıştırma şansım var mı?

Fakat bir sorum daha olacak. Bu hücreleri, formülü kopyalamadan sadece içinde yazan değerler ile kopyalama ve başka bi yere yapıştırma şansım var mı?

kopyalayacağınız yerleri seçip KOPYALA yapın sonra yeni yere geçip mouse sağ tuş ÖZEL YAPIŞTIR ı seçip DEĞERLERİ seçimini yapın o zaman sadece değerleri kopyalarsınız

Yanıt için teşekkürler. Şöyle bir durum daha oluştu ben uğraştım ama çözemedim. Liste sekmesindeki sütunlara tarih ve takip bölümlerini ekledim Eğer NO sütununda aynı numaradan birden fazla olursa önce durum sütununa baksın ve D olanını yazsın eğer hepsi G ise o zaman tarihi en güncel olanı yazsın. Örnek çalışma mesajın ekinde.

Ekli dosyalar

dosyan ekte kardeş

yalnız yeni formül dizin formülüdür ona dikkat et içine girip değişiklik yaparsan ctrl+shft+enter ile çık

birde tarih boş olan yerleri 01/01/1900 olarak gösterir.

iyi akşamlar

Ekli dosyalar

dosyan ekte kardeş

yalnız yeni formül dizin formülüdür ona dikkat et içine girip değişiklik yaparsan ctrl+shft+enter ile çık

birde tarih boş olan yerleri 01/01/1900 olarak gösterir.

iyi akşamlar

kusura bakma şimdi fark ettim tarihi ayarladımda yanındaki iki sütunu ayarlamayı unuttum. yalnız saat geç oldu onlara unutmazsam yarın bakarım yada o tarih için yaptığım formülden faydalanarak kendinde yapabilirsin

Çok iyi olmuş çok teşekkür ederim, fakat bir şey eksik kalmış. Aynı numaraların hepsi "G" ise en güncel tarihli olanını yazıyor ya da tg si en büyük olanı. Bunda sorun yok. Fakat olması gereken şu, aynı numaralara sahipse ve hepsinin durumu G olup sadece 1 tanesi D ise o sıradaki veriyi kullanmalı. Eğer hepsi G ise o zaman en güncel tarihliyi yazmalı. Baya karışık anlattım gece gece beyin fırtınası yaptırıyorum kusura bakmayın :) örnekte bahsettiğim durumu renklendirdim.

Ekli dosyalar

Ya da karıştırmadan daha basit anlatayım :) eğer numaralar aynı ise TG değeri en büyük olan veri yazdırılsın. yani TG si en büyük olan "d" ise devam eden arıza olsun TG si en büyük olan "G" ise arıza giderildi yazıp yanına tarihi eklesin. Sanırım bu daha kolay. Bu arada yarın bakabiliriz, çok teşekkürler ilgin için

Emeğine sağlık harika olmuş. Fakat bir şey var. veriyi sorguladıktan sonra aktarırken büyük harfleri küçük harfe çeviriyor ve Türkçe karakter İngilizce karaktere dönüşüyor. Bu neden olabilir?

Emeğine sağlık harika olmuş. Fakat bir şey var. veriyi sorguladıktan sonra aktarırken büyük harfleri küçük harfe çeviriyor ve Türkçe karakter İngilizce karaktere dönüşüyor. Bu neden olabilir?

ben onu özellikle yapmıştım standart düzgün olsun diye :)) yazım.düzeni ile başlayan formüllerin yazım.düzeni ibaresini iptal edersen düzelir.

Peki bir soru daha :) formüllerden biri şu şekilde

=BÜYÜK((A2=liste!$C$2:$C$21000)*(liste!$B$2:$B$21000);1)

Burada ki "21000" değerini "100000" e çıkartmam gerekiyor çünkü liste sekmesinde 100000 satıra kadar veri eklenmiş durumda. Fakat formül 21000 den fazla yazınca hata veriyor. Neden olabilir?

DÜZELTME:

Sorunu çözdüm :) 21016. satırda bir veri eksik olduğu için hata verdi.

Son düzenleme:
Geri